/5 Nivoa buđenja : Od nepromišljenog ropstva to potpune slobode !

5 Nivoa buđenja : Od nepromišljenog ropstva to potpune slobode !

Loading...

Sigurno je reći da je buđenje napredovanje od tame do svjetlosti, od ograničenja do slobode.Možda svjesno birate ovaj put, ili neki iznenadni incident može vas natjerati na to, ali nakon što krenete na ovaj put, nema povratka.

1.Faza pogrešnog bića

U ovoj fazi spavamo, ne znamo ni ko smo.Nastavljamo poštovati pravila društvenih institucija umjesto da ih ispitujemo.Pokušavamo se uklopiti, i u slučaju pogreške, igramo ulogu žrtve.Ego je vladar ove faze, a naše samopouzdanje je u skladu s tim.U ovoj fazi, naša sreća zavisi o vanjskim čimbenicima, a zauzvrat nastojimo dobiti kontrolu nad našim životima i jurimo vanjske čimbenike da budemo sretni.

2.Faza ispitivanja

Druga faza obilježena je rastom osjećaja razočarenja u našim životima.Počinjemo ispitivati norme i uvjerenja društva.Znamo da nešto nije u redu s utvrđenim vjerskim i moralnim vrijednostima i oni više ne mogu dati zadovoljavajuće odgovore.

Čak i ako u ovoj fazi ne možemo potpuno odbaciti projicirane identitete, počnemo ispitivati uloge koje moramo igrati.Osjećamo se izgubljeno i izdano, i krivimo porodicu, vladu i druge institucije za našu nesreću.

3.Faza introspekcije

U trećoj fazi buđenja, povlačimo se iz našeg vanjskog svijeta kako bismo tražili odgovore unutar sebe.Mi se odvajamo od kolektivne svijesti, a proces odbacivanja ustanovljenih društvenih i institucionalnih vrijednosti polako nas budi do ove stvarnosti.

Ova faza je obilježena neizmjernim emocionalnim potresom dok pustimo našu porodicu, poslove, odnose i prošlost.Pokušavamo probuditi sve oko sebe za koje brinemo.

4.Faza odluke

Faza 4 obilježena je oslobođenjem sve negativne energije i iskustvom uzvišenog mira u vašem svakodnevnom životu.Borba, sumnja i usamljenost triju ranih faza čini se da se pretvaraju u osjećaj povezanosti i vjeru u višu moć.Oprostite svima, i sve i svako ima smisla nekako.

5.Faza svjesnog stvaranja

Većina ljud pomisle da je četvrta faza posljednja, ali zapravo postoji još jedna faza, još veće iskustvo prema duhovnom buđenju.U fazi pet, ne samo da produbite veze koje ste iskusili u prethodnoj fazi, nego takođe uđete u cijeli novu oblast duhovnog rasta, stvoritelja.

Loading...

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.