Drevna metoda iscjeljivanja za samo 10 minuta ! Sve dok su tijelo, duša i um u harmoniji – bit ćete zdravi!

U ovom članku dajemo vam šest ayurvedskih tehnika samoizlječenja koje će vam svakodnevno uzeti ne više od 10 minuta.Ovo vježbanje će vam dati bolje tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje.

Prema ovoj drevnoj metodi iscjeljivanja, kako bi održali svoje zdravlje, morate postići potpuni sklad tijela, duše i uma.

Ayurveda je najstariji holistički sustav iscjeljivanja koji se koristi, čak i sada, u suvremenoj dobi. Ono što je još zanimljivo je da ljudi u Indiji daju prednost ayurvedskom tretmanu u odnosu na konvencionalnu medicinu, a studiraju ayurvedu u školama i sveučilištima.

Štoviše, Svjetska zdravstvena organizacija, na svom kongresu u Almi Ati 1977., službeno je priznala ayurvedu i preporučila njegovu praksu i popularizaciju.

Sve dok tijelo, duša i um djeluju u harmoniji, osoba će ostati zdrava – to je temeljna ayurvedska filozofija i drevna indijanska metoda iscjeljivanja koja potječe iz nje.

Sve u svemiru je energija prožeta i međusobno povezana, kaže ayurveda.

Ujutro – 6 minuta

Čišćenje jezika – 30 sekundi

Nakon četkanja zuba uklonite ostatke plaka iz jezika pomoću četke.Jetra, žučni mjehur i bubrezi su organi koji pomažu našem tijelu da se riješe štetnih tvari. Kao nusprodukt određenih metaboličkih procesa nastaju sedimenti i toksini na jeziku. Ako ih ne uklonimo, nakon nekog vremena počinju blokirati protok energije u tijelu.

Koristite snagu ulja sezama – 2 minute

Nakon četkanja zubi i jezika, isprati usta dvije minute s žlicom sezamovog ulja, ispljunuti i isprati toplom vodom. Sezamovo ulje sprječava propadanje zuba i gingivitis; bogata linolenskom kiselinom i djeluje protiv gljivica, bakterija i virusa.

Samo-masaža – 3 minute

Masirajte svaki dio vašeg tijela 10-20 puta, u ovom redoslijedu: vrat, natrag, koliko god možete dosegnuti, a zatim trljajte ramena, ruke i prste kružnim pokretima. Zatim prijeđite na trbuh i masirajte ga odozgo prema dolje, a s lijeva na desno. Sljedeća su bedra. Izbacite ih van i iznutra prema dolje.Premjestite se na koljena i stopala masirajte ih s kružnim pokretima. Masaža poboljšava cirkulaciju i vraća energiju. Svaki segment kože povezan je s unutarnjim organom, a svi oni rade mnogo bolje i imaju povećan protok krvi nakon masaže.

Tijekom dana – 2 minute:

Pijte vruću vodu – 30 sekundi

Kuhajte pola litre vode 10-15 minuta, ulijte u termo. Zahvaljujući posebnim energetskim svojstvima, kuhana voda potiče probavu i pomaže u ispiranju toksina iz tijela.

Praksa opuštajući disanje – 2 minute

Duboko udahnite kroz nos, držite ga nekoliko sekundi, a zatim izdahnite kroz nos. Nemojte misliti na ništa; Ako vam je teško prekinuti, razmišljajte o nečemu lijepom, plavom, vjetru … problemi, bijes i strah često dovode do bolesti organa. Opuštanje pomaže i vama i vašim organima. Na taj način potičemo naš mozak da proizvodi endorfine (hormone sreće), koji nas čine sretnim.

U večeri – 2 minute:

Potaknuti probavu i poboljšati kvalitetu snova – 2 minute

Zagrijte malo ulja od sezama. Umasirajte nekoliko kapi na trbuh, a zatim, koristeći cijeli dlan, nastavite masirati vaš trbuh laganim kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Zatim potopite ručnik u toploj vodi i držite ga na trbuhu sve dok ne postane hladan. Konačno, obrišite trbuh. Ova nježna masaža pomaže probavi poticanjem kontrakcije crijeva, tako rješava problem s nesanicom koja se javlja kao posljedica slabe probave.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice