Kada zaboravimo OVE stvari, tada GUBIMO LJUDE koje VOLIMO

Ako ne želite biti osoba koja čini nekoga da se osjeća kao da vam ništa ne znači, obratite pažnju na ove stvari koje ljudi često uzimaju zdravo za gotovo.

Iskren izraz zahvalnosti

Odrastajući , koliko ste puta uzeli zdravo za gotovo što svaki dan imate hranu na stolu? Da imate čistu odjeću za nošenje? Da imate krevet za spavanje? Budite zahvalni uvijek, koliko god možete.Sve može nestati u trenutku.

Uvažite svoje najmilije

Osoba koja sjedi na kauču pored mene voli me bezuslovno i stavlja me iznad svih drugih – iznad sebe većinu vremena.Bila je moj najbolji prijatelj već 30 godina.Nikada ne zaboravite takav blagoslov.Nikada nemojte rpetpostaviti da će osoba koju volite zauvijek biti uz vašu stranu.Bolesti i nesreće neočekivano kradu naše voljene.

Dobra vremena

Ako imate dobar dan, nemojte uzeti zdravo za gotovo da će uvijek biti dobro.Nikada ne znate šta vas čeka iza ugla.Dakle, ako je danas dobar dan, upijte ga, pijte duboko i uživajte u svakoj minuti.

Dodir voljene osobe

U utorak sam dobio priliku posjetiti djeda.U četvrtak je umro.Iznova i iznova vrtim u glavi to šta bih uradio da nisam propustio tu šansu.Ako volite nekoga, dignite se – čak i ako samo kažete : ”Razmišljao sam o tebi.Nedostaješ mi.Volim te.”

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.