/Sarajevo u novembru u fokusu stručne javnosti!

Sarajevo u novembru u fokusu stručne javnosti!

Loading...

Oduvek ste želeli da znate više o obnovljivim izvorima energije, inovativnim tehnologijama koje polako osvajaju svet, da budete deo rastuće zajednice koja brine o budućnosti planete i svakodnevno radi na unapređenju kvaliteta života?

Pravo mesto za vas je sajam sa konferencijama RENEXPO® BiH koji se održava 8. i 9. novembra 2017. godine u hotelu Hills u Sarajevu. Dvodnevni program sajma RENEXPO® sastoji se od sajamske izložbe koja okuplja nacionalne i internacionalne industrijske lidere, konferencija, seminara i drugih pratećih delova programa. Teme koje su u fokusu konferencija su ključni potencijali bosanskohercegovačkog tržišta, a  koji se nažalost ne koriste u dovoljnoj meri.

Činjenica je da je Bosna i Hercegovina zemlja sa najvećim hidroenergetskim potencijalom na Balkanu, a ova balkanska država prednjači i po kapacitetima pijaće vode u Evropi. Međutim problemi koji se pri tome javljaju su brojni – od lošeg iskorišćenja i gubitaka na mreži vodosnabdevanja do neadekvatnog tretmana otpadnih voda.

O svemu ovome i mnogim drugim temama govoriće se na jednoj od konferencija – Konferenciji o održivom upravljanju vodom za piće i otpadnom vodom u BiH. Osim ove važne teme, program konferencija obuhvata i teme kao što su energetska efikasnost, vetroenergija, upravljanje otpadom, male hidroelektrane i hidroenergetski potencijal. Budući da su govornici na konferencijama renomirani nacionalni i internacionalni stručnjaci, participanti konferencija će imati priliku iz prve ruke da čuju primere najbolje evropske prakse i praktične savete o unapređenju poslovanja. Više o programu konferencija možete pročitati na websajtu www.renexpo-bih.com. Ulaz na sajamsku izložbu se ne naplaćuje, a zainteresovanim posetiocima omogućen je i stručni obilazak sajma. Na taj način mogu otkloniti sve nejasnoće i nedoumice kada je reč o energetskom sektoru, novim tehnologijama i slično. Ukoliko imate viziju, nova saznanja i želju da učestvujete na nekoj od konferencija prijavite svoje radove na adresu pavlovic@reeco.rs. Takođe, za sva pitanja i ponude za saradnju možete pisati na info@reeco.rs.

RENEXPO® BiH se održava po četvrti put, a kod stručne javnosti poznat je kao najbolja platforma za umrežavanje i razmenu znanja na teritoriji Zapadnog Balkana. Svaki put naučnici, inženjeri, inovatori, predstavnici vlasti i donosioci odluka, predstavnici nacionalnih i internacionalnih agencija sastaju se kako bi zajedničkim snagama pronalazili rešenje za prepreke u energetskom sektoru. Uz institucionalnu podršku važnih državnih institucija kao što su ministarstva i agencije, RENEXPO® otvara brojne mogućnosti za posredovanje i ostvarenje dijaloga.

Osim toga, Bosna i Hercegovina je zemlja koja je veoma privlačna stranim investitorima o čemu svedoče statistički podaci od preko šest milijadri evra koje su u proteklim godinama uložene u različite privredne sektore u BiH. Time što okuplja vlasnike projekata i potencijalne investitore na jednom mestu RENEXPO® BiH je pogodna prilika za ostvarenje poslovne saradnje i proširenje biznisa. Takođe, mnogi evropski izlagači koji učestvuju na sajamskoj izložbi dolaze u želji da prošire svoje tržište i upoznaju nove potrošače. Stoga, RENEXPO® BiH planira da i ove godine opravda poverenje svojih posetilaca, učesnika konferencija, izlagača, partnera i svih onih koji učestvuju na bilo koji način RENEXPO® događaju.

Organizator sajma je kompanija REECO® SRB, deo međunarodne REECO® Grupe sa sedištem u Nemačkoj i gotovo 20 godina iskustva u organizovanju sajmova i konferencija iz energetike.

Loading...

Vidimo se na RENEXPO® BiH!