/Astro prognoze do 13.12. – Stiže strastven i izazovan period, rijetki će ostati netaknuti!

Astro prognoze do 13.12. – Stiže strastven i izazovan period, rijetki će ostati netaknuti!

Početak prosinca mnogima će biti izuzetno dinamičan, jer laži više neće moći prikrivati istine. Sve ono nepotpuno, neiskreno i nedovoljno dobro po nas, kidat će se i padati u zaborav.

Ne diraj sjećanja. Ne diraj rane koje vrijeme nije neutraliziralo. Ne diraj strahove. Dopustimo sebi da osjećamo. Sve. I loše dane, i teške trenutke i sretne tjedne. I sasvim je u redu da ne budemo dobro. Bijeg od problema, od bola u duši, bijeg od onoga što pritišće osmijeh, neće nam pomoći. I, to je možda i najteža lekcija koju nas je ova godina naučila.

Pokušali smo, dok je Venera bila retrogradna u Škorpionu, da presječemo svaku nit koja nas je spajala s prošlošću. Trudili smo se u tome biti uspješni. Nismo uspjeli. Oživjeli smo duhove koje možda ne treba ponovo buditi. Idealizirali smo ono što je jednom bilo.

Kao da nismo mi hodali tim stazama. Kao da nije nas boljela duša. Kao da se ružne stvari nikada nisu dogodile. I, baš zbog toga, napravili smo sebi problem u sadašnjem trenutku. Zaboravili smo da je svaki lijep trenutak koji živimo dar koji nikada ne treba podrazumijevati. Zaboravili smo koliko smo se jednom ludo nadali nečemu što danas imamo.

Tranzitna Venera u Vagi tijekom druge polovice studenog kreće se direktno i obrazuje aspekt opozicije s retrogradnim Uranom u Ovnu. Svi oni koji imaju Veneru u Vagi ili Ovnu na posljednjim stupnjevima ovog znaka posebno će osjećati utjecaj ovog aspekta. Vrijeme je da se neke priče koje su obilježile kraj prethodne godine prilagode sadašnjem trenutku.

Netko će konačno zatvoriti ta vrata koja nisu vodila pravom stazom. Netko će riješiti da je ono što duša osjeća vrijedno svake borbe, i donijet će velike odluke koje će bitno utjecati na daljnji tok života. Netko će shvatiti koliko nas Ljubav mijenja i liječi. Svakako, odluke koje ćemo donositi u narednom periodu, ovisit će od naših natalnih aspekata.

Tranzitna Venera u Vagi željela bi harmonične dane, željela bi balans i smijeh. Retrogradni Uran na posljednjim stupnjevima Ovna neće dozvoliti da svaka naša želja pronađe svoje rješenje. Pred nama je izazovan period. Testovi koji će nam pokazati koliko smo zapravo jaki. Koliko je ono što osjećamo vrijedno borbe i velikih promjena. I, rijetki će ostati netaknuti.

Koži su potrebni ožiljci, tragovi i dodiri. Srcu je potreban rizik i borba. Duši je potrebno potpuno pripadanje. A, nije svaki odnos koji danas traje toga vrijedan. I neka vas ne iznenade “iznenadni” prekidi, razvodi i odlasci. Sve su, samo ne iznenadni. Previše se toga već dugo taloži ispod površine “idilične” svakodnevnice. A problemi vrište da se odmah rješavaju. Svaka šutnja, bijeg i nedostatak hrabrosti rezultirat će bolnim kidanjem onoga što nije suđeno da traje.

Ne, neće sve Ljubavi biti tužne u narednom periodu. Ljubavi koje opstanu, bit će one o kojima se priča s potajnom željom da se i drugima slične dogode. Bit će one koje se od samog početka bore protiv svega, jer svjesne su da nisu obične. Bit će one o kojima će se tek pričati. Primjer svega onoga o čemu dugo sanjamo. I, ne, neće biti idealizirane, jer opozicija Venere i Urana otklanja svaki trag maštanja koje nije zasnovano na istinama.

Pitat će se netko kako je moguće da volimo nekoga usprkos njegovim manama. A oni koji vole znat će zašto je to tako već početkom prosinca kada tranzitna Venera krene koračati Škorpionom.

Tranzitni Jupiter je u Strijelcu, i energije koje osjetimo u zraku puno su “lakše”. Sunce je ušlo u Strijelca 22. 11 i već 26. 11. obrazovat će konjunkciju s Jupiterom. Merkur je retrogradan u Strijelcu, a 27. 11. pridružuje se spoju Sunca i Jupitera. Međutim, neće sve biti tako bajkovito, jer će istovremeno retrogradni Merkur biti u aspektu kvadrata s Marsom u Ribama. Dok će Neptun u Ribama 25. 11. krenuti direktno.

U skladu sa spomenutim aspektima osjećat ćemo kako je sve moguće, i pomalo ćemo gubiti nit s trenutkom u kojem živimo. Pazite da ne obećate nešto što ne možete ispuniti. Pazite da, zbog pogrešno shvaćenih riječi, ne izazovete sukob koji ćete kasnije teško riješiti. Posebno bi parovi trebali pripaziti u narednom periodu. Pomalo ćemo pretjerivati u inzistiranju na pažnji, dogovorima i obećanjima. Inzistirat ćemo na razgovoru, onda kada je drugoj strani potrebna tišina.

Pustite one koje volite da budu ono što jesu, pustite ih da usklade svoje misli i želje, dajte im prostora. Da ste vi na njihovom mjestu, željeli biste isto. A Ljubav je kompromis, prirodni sklad duša i čitanje i onog što nije napisano.

Već početkom prosinca, kada se Venera konačno uputi stazama Škorpiona, sve će polako dolaziti na svoje idealno mjesto.

Prosinac nam obećava dane ispunjene strašću, jakim emocijama i potrebom da cijelim bićem osjećamo sve ono što pokreće našu krv.

Mlad Mjesec u Strijelcu 7. 12. donijet će nam nove prilike da se konačno usudimo slijediti svoje snove. A mnogi od njih su vrlo ostvarivi. Tranzitni Merkur vraća se na posljednje stupnjeve Škorpiona početkom prosinca i ostat će u tom znaku do 12. 12., kada se ponovo vraća u Strijelca.

Početak prosinca mnogima će biti izuzetno dinamičan, jer laži više neće moći prikrivati istine. Sve ono nepotpuno, neiskreno i nedovoljno dobro po nas, kidat će se i padati u zaborav. Pričajte o svemu što vam smeta, što vam je nedovoljno poznato i što pritišće dušu. Strah ne živi u vrijeme tranzitnog Merkura u Škorpionu. A surove istine uvijek su bolje od laži.

Rajna Cvetković / astroportal.in / atma.hr