Jupiter u Škorpionu do 08. 11.: Vulkan koji izbacuje sve skriveno – Evo na koje znakove će ovo najviše utjecati!

“Jer nema ništa tajno, što neće biti javno, niti ima što skriveno, što neće izaći na vidjelo.”

Planet Jupiter, najveći planet sunčevog sistema i astrološki najveći benefik (dobročinitelj), u jednom znaku boravi oko godinu dana, a cijeli zodijački krug prijeđe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral.

Jupiter je putnik koji nas tjera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizam i osmijeh, planet mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumijevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, životinjama, dalekim putevima, velikim uspjesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudac, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije.


Nostradamusov horoskop obećava veliko bogatstvo!

Pogledajte o čemu se radi – KLIK OVDE


Jupiter nam pruža mogućnosti, otvara vidike, pokazuje gdje smo najuspješniji i gdje leži naša sreća. On uglavnom uvijek donosi dobitke, ekspanziju, optimizam, širinu, ali širi sve ono na šta naiđe, bilo to dobro ili loše.

Jupiter nam daje odgovor na pitanje gdje nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo vjerovati da će sam tranzit donijeti sreću s neba. Rezultati tranzita zavise od individualnog horoskopa, kao i od aspekata koje prave sa našim planetima.

Ovaj veliki kozmički događaj nastupio je 10. 10. 2017. godine i trajat će do 8. 11. 2018. godine. Svaki put kada Jupiter mijenja znak, a to se događa jednom godišnje, on donosi energiju znaka u koji ulazi. Tranzitni Jupiter u Škorpionu bit će retrogradan od 9. 3. do 10. 7. 2018. godine.

Škorpion je osmi znak Zodijaka i predstavlja regeneraciju, nasljedstva, sredstva drugih ljudi, zaviještanja, testamente, poreze, tajne, rizik, degeneracije, osude, duhovnu i fizičku moć, podzemna mjesta, ginekologiju, operacije, seks, rađanje, smrt, volju, snagu, odlučnost, kao i podršku koju dobijamo od drugih ljudi.

Škorpion je obdaren nekom čudnom snagom, magnetizmom i intrigantnom tajanstvenošću. Ima nadrealno jaku volju, istrajnost i duboka osjećanja. Osjećanja su mu obično plemenita, usmjerena na ispravljanje nepravde i pomoć drugima. Često ga prati bezrazložno i nepravedno nakalemljena loša reputacija, ali se s druge strane, u njima krije dobrota, ljubav i suosjećanje s patnjama drugih.

Istina je da je zatvoren i da ga niko ne poznaje u potpunosti, niti on to dozvoljava. On prikriva svoja prava osjećanja i svoj život, čak i onda kada vam izgleda uvjerljivo. Najjači je baš onda kada dotakne dno, pa se poput feniksa izdigne iz pepela, spreman da nastavi svoj put još jači i hrabriji.

Kako Jupiter ima energiju širenja i ekspanzije, prirodno je da će proširiti i izvući na površinu sve navedeno što Škorpion i priroda 8. polja predstavljaju. Upotrijebila sam pravu sintagmu – izvući na površinu. Škorpion se ne zadovoljava prividnim i površnim stvarima, on odlazi u dubine, dotiče dno, kopa ispod površine, gleda u lice smrti, da bi se ponovo rodio i dostojna izašao na sjaj sunca. Više puta u životu umire i rađa se i od njega se uči da je poraz samo lekcija, nikako kraj.

Došlo je vrijeme da uzmemo život u svoje ruke i, mučeni prethodnim iskustvima, naučeni idemo dalje. Velike visine su dostupne svima onima koji su savladali nižu prirodu i izborili se sa strastima i iskušenjima. Tko se uspije izdići iznad fizičkog svijeta, taj osjeća što je moć regeneracije. Vrijeme je da regenerirate svoje misli i akcije, prebrodite krize i da bol i razočaranja ostavite iza sebe.

Jupiter u znaku Škorpiona akcent stavlja na ambiciju, hrabrost, snalažljivost i intuiciju. No, s druge strane, aktivira ljubomoru, sarkazam, ogorčenost, posesivnost i želju za osvetom. Snažna volja i odlučnost pratit će nas u obavljanju svih započetih poslova. Škorpion ne radi ništa na pola, sve je crno ili bijelo, sve je sve ili ništa.

Došlo je vrijeme kada ćemo utemeljiti svoje stavove, napraviti plan za dane koji dolaze, i uložiti svu moguću energiju u ostvarivanju istih. Energije nam neće faliti, niti volje da ostvarimo zacrtano! Bit ćemo sami sebi i suci i kritičari. Rušit ćemo postojeće i imat ćemo hrabrosti za isto. Odbacit ćemo, hrabro i odlučno, svu prljavštinu iz svog života. Razgradit ćemo, kako bi ponovo mogli graditi, na čistim temeljima. Vrijeme je za reorganizaciju vlastitog života.

Bavit ćemo se, na različite načine, svojim osjećanjima, preispitivanjem istih, dublje i intenzivnije ćemo doživljavati odnose u koje ulazimo, a seks, intimnost i strast će igrati glavnu ulogu. Iz podzemlja se, na svjetlo dana, izvlače tajne, skriveno, loše namjere, prljav novac, nepravda, da bi se regenerirali u istinu, transparentno, čisto i pravedno.

Došlo je onih 5 minuta svima onima kojima je učinjena nepravda, koji su omalovaženi, nepravedno osuđeni, čija su djela nedovoljno cijenjena, čije su pobjede slavili drugi, i žuta minuta svima onima koji su se kitili tuđim perjem, koji su prečicom stizali do cilja, koji su gazili da bi bili slavljeni, koji su umislili da im je sve dozvoljeno. Škorpion je pravda! Možda veća nego ona koju predstavlja Vaga. Vaga je zakon države, sud i institucija, a Škorpion je zakon čovjeka i moralna pravda.

Jupiter u Škorpionu će se pozabaviti vrlo ozbiljnim pitanjima naših života pa će, pored navedenog, ekspanziju doživjeti i svi oni koji zavise od tuđeg novca, koji očekuju neko sponzorstvo, stipendije, kredite. Sreću donosi u zajedničkim ili financijskim korporacijama, porezima, osiguranjima, nasljedstvima. Dobro poslovanje onim koji se bave poslovima u vezi sa nekretninama, porezima, pogrebnim uslugama, osiguranjima.

Povećat će se interes za okultno, religije, život poslije smrti, telepatsku komunikaciju, paralelne svjetove. Širenje neprijateljstva i nasilja u zemljama Istoka, nasilje, terorizam, vjerski fanatizam, pribavljanje tajnih informacija koje se odnose na privatne stvari drugih. Procvat obavještajnih službi, razrješenje nerazjašnjenih zločina, suđenja kriminalnim grupama ili organizacijama.

Prijateljstva zasnovana na skrivenim motivima. Sukobi sa zakonom zbog velikih korporacija, osiguranja, plaćanja poreza, nasljedstva, alimentacije, kriminala ili novčanih malverzacija. Nepromišljena ulaganja na burzi ili financijska partnerstva mogu donijeti gubitke. Mnogo neplaniranih trudnoća, širenje spolno prenosivih bolesti, završetaka, umiranja, ali i novih života – što onih koji dožive preporod, što rađanja beba.


Vanga predviđa da će 2018. godina biti FATALNA za 8 od 12 horoskopskih znakova. 4 znaka će se obogatiti! 

čitaj više – KLIK OVDE


Najviše ćemo kopati po podsvijesti, pa će ovo biti period povoljan i za sve one koji se bave psihologijom, psihijatrijom i na različite načine ispituju umove i duše drugih ljudi. Škorpion je misterij makrokosmosa i mikrokosmosa – svijeta koji leži u nama i kojim ćemo se posebno baviti u periodu boravka Jupitera u Škorpionu.

Sve što smo sakrili od drugih i od samih sebe, sada će pozvoniti na vrata. Vratit će se sve nedovršeno, nezapečaćeno, skriveno, prekinuto bez objašnjenja. Vrata koja smo ostavili na pola, pozvat će nas da ih zatvorimo. Otvarat ćemo kutije duše, suočiti se s onim što smo davno zaboravili ili smo se potrudili da tako bude, da bismo doživjeli samoobnovu.

Otklonit ćemo vanjske faktore, da bismo vratili sebi unutrašnji mir, mentalno zdravlje i emocionalnu stabilnost. Škorpion ruši i razgrađuje, kako bi ponovo gradio. Njena veličina i snaga je upravo u tome što gradi na temeljima prethodnih iskustava. Ona upravlja najdubljim slojevima podsvijesti i uspostavlja vezu između duhovnog i materijalnog svijeta.

Naučit će nas ovaj tranzit da razmišljamo hladne glave, da uvijek održavamo pozitivnu sliku o sebi u svojim očima. Da ostanemo vjerni sebi, bez pretjerane brige o tome što će drugi misliti, jer to je već njihova karma, zar ne?

Učinit će ovaj Jupiter sve da naše samopoštovanje bude stabilno – da cijenimo sebe, ističemo vlastite vrline i ne dozvolimo da nas itko pokoleba u ovom nastojanju. Naučit će nas da se povežemo sa svojim osjećanjima. Osluškujemo puls svojih emocija. Suočimo se s njima, a potom negativne emocije transformiramo u pozitivne.

Pored intimnosti i onog duboko skrivenog u nama, Jupiter u Škorpionu utjecat će i na materijalno bogatstvo, posebno na novac koji dobijamo od drugih ljudi. Regeneracija i transformacija čekaju sve one kojima je ista potrebna da prebrode trenutne ili dugoročne životne krize, a potrebna je svima nama u nekom segmentu života. Bez suočavanja nema rješenja. Bez suočavanja, svi problemi leže ispod tepiha i čekaju period otkrivanja.


Vangin presmrtni horoskop obećava bogatstvo!
Pogledajte o čemu se radi… – KLIK OVDE


To otkrivanje je dočekalo svoj red, pa će se suočavanje različito odraziti na različite karaktere, kao i na one koji su spremni ili nisu spremni uhvatiti se u koštac s vlastitim sjenkama. Otuda, ovaj period hrabrima može biti blagoslov, onim manje hrabrim ogroman stres. Ono što je sigurno, i jednim i drugim bit će lekcija da se napredak ostvaruje tek onda kada preuzmemo odgovornost za vlastita djela. Kada odrastemo. Kada shvatimo da sami biramo i svoju sreću i svoju nesreću.

Škorpioni će, naravno, doživjeti najveći preporod i pozitivan preokret u životu. Došao je red i na njih, poslije 12 godina. Ispred njih je potpuno novi ciklus, točnije početak novog ciklusa i rješenje mnogih životnih pitanja. Otvarat će se mogućnosti i ukazivati prilike koje treba iskoristiti! Isto važi i za sve one koji su u podznaku Škorpion ili koji imaju neke osobne planete u ovom znaku. Ovaj tranzit pozitivno će utjecati na Rakove, Ribe, Djevice i Jarce, dok će ostalima zahvatiti neko polje, te će najveći utjecaj osjetiti u onom segmentu života koji bude pod utjecajem ovog tranzita.

Jovanka Blagojevic / astroportal.in

Tags: