/AKO NEKOGA MRZITE, nakon što pročitate ovaj tekst, dobro ćete razmisliti

AKO NEKOGA MRZITE, nakon što pročitate ovaj tekst, dobro ćete razmisliti

Loading...

Učiteljica je jednog dana zamolila svoje učenike da svako od njih u školu donese nekoliko jagoda u plastičnoj kesi s napomenom da: koliko osoba mrzi, toliko jagoda treba doneti.

Sledeći dan sva deca su donela svoje jagode s imenima. Neki su imali dve, neki tri, neki pet, a neki čak i 20 jagoda. Učiteljica im je tada rekla da te jagode moraju nositi sa sobom gde god da idu i to pune dve nedelje.

Kako su dani prolazili, učenici koji su imali veći broj jagoda počeli su se žaliti da im je preteško i da je miris nepodnošljiv. Po završetku prve nedelje učiteljica je učenike upitala:

„Kako ste se osećali tokom ove nedelje?“ Deca su se samo žalila, a učiteljica im je rekla:

„To je vrlo slično onome što nosite u srcu kada ne volite neke ljude. Mržnja čini srce bolesnim, a vi tu mržnju nosite svuda sa sobom. Ne možete podneti miris pokvarenih jagoda…

Zamislite kako onda mržnja i ogorčenost utiču na vaša srca kada ih nosite u sebi svakog dana.“ Srce je predivan vrt, koji treba svakog dana čistiti od korova. Oprostite onima koji su vas naljutili.

Tako u svome životu stvarate prostor za dobre stvari. Postanite slađi, a ne gorči. Motivišite druge da očiste svoje srce.

Loading...

Izvor: Pozitivan Stav