/Evo KAKO se muškarci OSJEĆAJU u društvu PAMETNE žene, i zaista je uznemirujuće

Evo KAKO se muškarci OSJEĆAJU u društvu PAMETNE žene, i zaista je uznemirujuće

Loading...

Mnogi će vam reći da je inteligencija sexy, i muškarci će se složiti.Ako biste pitali muškarca, rekao bi vam da preferira inteligentnu ženu.Međutim, upoznajte ga sa jednom, i on bi mogao promijeniti svoje mišljenje, zaključuje studija.

Studija zvana Distance Makes The Heart Grow Fonder je otkrila da muškarci vole pamene žene više u teoriji nego u praksi.

Kao što studija objašnjava, naše preferencije se mogu mijenjati u zavisnosti od psihičke distance.Kada procijenimo osobu koja je psihički udaljena, imamo tendenciju da se fokusiramo više na čežnju partnerovih osobina i preferiramo one koji posjeduju bolje kvalitete od nas .

Međutim, cijela percepcija se mijenja kada dođemo blizu te osobe, gdje naša procjena osobe zavisi od toga kako utiče na našu samoprocjenu, tako određujući jesmo li privučeni njima ili nismo.

U slučaju muškaraca, studija je otkrila da muškarci preferiraju inteligentne žene kada su psihički odsutne, ali percepcija se mijenja kada muškarac upozna ženu koja je inteligentnija od njega.

Studija je sadržavala 6 odvojenih studija sa različitim scenarijima i uključivala je 650 muškaraca.

Kao što autor studije , Dr. Lora Park objašnjava kada su muškarci bili u interakciji sa ženama koje su bile psihički udaljene ( u durgoj sobi, ili online ), pokazivali su najveći interes prema ženama koje su se predstavljale kao inteligentne.

Međutim, kada su muškarci stupali u interakciju sa ženama licem u lice, njihov interes za inteligentne žene je pao kada su one počele da ih nadmašuju u inteligenciji, tako su izgubili interes za njih.

Dr.Park predlaže da je razlog zbog kog muškarci gube interes kada upoznaju intelektualno superiornu ženu moga bi biti taj da mogu iskusiti ”momentalni preokret u samoprocjeni”.Drugim riječima, mogu se osjetiti kastrirano i ovo ih može navesti da budu manje privučeni ženama koje su pametnije od njih.

Ono što mislimo da nam se sviđa se može drastično promijeniti kada dođemo u kontakt sa ljudima koji posjeduju te osobine i način na koji se osjećamo zbog njih.Međutim, to se desi samo kada domen, u ovom slučaju inteligencija zapituje sliku nas.

Muškarci koji vole da budu viđeni kao inteligentni osjećat će se ugroženo kada ga žena nadilazi u inteligenciji, i dok apstraktno preferiraju inteligenciju u partneru, u praksi će se radije držati onih žena koje su manje inteligentne od njih.

Da li bi im vi dali to zadovoljstvo?

Loading...

 Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.