/Nova pravila igre i kako podignuti energiju

Nova pravila igre i kako podignuti energiju

Ne možeš da ne osjetiš atmosferu u prostoriji, ne mozeš da ne osjetiš kad te neko laze ili je neraspolozen. Ne mozeš ignorirati nemir koji te ponekad uhvati.
Hranom, medijima, nebitnim stvarima i nebitnim razgovorima eliminiraš emotivne valove.

Iako ti se čini da se sve vrti oko posla, kredita, obitelji, to nije istina. Sve se sada vrti oko tvog buđenja. Korak po korak. I tvog privikavanja na to da si energetsko biće koje se snalazi u ovoj džungli opipljivog, materijalnog.

Najvažnije je kako se ti snalaziš.

Pronalaziš li ljude koji su ti ugodni i koji kroz istu priču prolaze? Sramiš li se zbog knjiga koje čitaš i sakrivaš ih od gostiju? Ili poklanjaš drugima za rođendan?
Kako se snalaziš sada, kada znaš tko si zapravo? Emotivno, osjetljivo, intuitivno, energetsko biće u posjeti planeti Zemlji.

Sjeti se, tko je bila osoba od koje si ti prvi put čuo o novim pravilima igre.

Budi ti prva osoba od koje će netko čuti pojmove: energija, vibracija, intuicija, privlačenje…

Stara pravila igre više ne vrijede. Previše nas je već ustanovilo da smo osjetljivi na energiju, da imamo utjecaja na svoju realnost, da osjećamo stvari koje po logici ne bi trebali osjećati. Naše šesto čulo je zapravo naše prvo čulo.

Probudili smo se.

I sad se navikavamo na nova pravila igre. Navikavamo se da živimo u ovom fizičkom svijetu kao fizička i nefizička bića istovremeno. Učimo koristiti  svoju slobodu misli, da fokusiramo misli, da na nov način razgovaramo jedni s drugima, da više ne lažemo ni sebe ni druge. Da ne skrivamo svoje lice praveći se da igramo po starim pravilima. Učimo da je normalno reći “Sviđa mi se tvoja energija” ili “Energija tog mjesta mi se ne sviđa, hajdemo negdje drugdje”.

Učimo da nismo nemoćna bića koja udara kako ko stigne, nego da smo neke probleme i sami sebi privukli. Kao i ljude. Prihvaćamo odgovornost. Učimo da nije sve do njih, već da je do nas. Ma nije ništa više do njih – upravo ovo saznanje može zaboljeti.

Vrijeme je da se skine magija starih pravila života. Vrijeme kada izlazimo iz mračnih sobica i pokazujemo svijetu da znamo tko smo i što smo.

Svjetlosna bića na beskonačnom putu kroz univerzum. To više nije nestvarno, ezoterično, magično. Ne, to su činjenice.

Energija je činjenica.
Misli su činjenice.
Naša iskustva su činjenice.

Samo smo još novi u ovoj priči pa se ponekad pravimo da igramo po starim pravilima.

Vrijeme u kojem je emotivna osetljivost, osetljivost na energiju i nevidljivo, ono što se budi i postaje tvoje glavno oruđe za zivot.
Postaje navigacijski sistem, postaje ono što te vodi. Osjećati taj navigacijski sistem je isto što i biti živ. Zaista živ.

Da bi što bolje čuo svoju intuiciju i donosio dobre odluke, moraš prestati ubijati tu svoju osjetljivost. A ona se ubija lošom hranom, lošim filmovima, lošim razgovorima i programima, svađama, brigama, sumnjama, kritikom sebe i drugih, zagađenim zrakom itd…

Mnogi ljudi sebe otupljuju nesvjesno, da sebe ne bi osjetili. Ali onda osjećaju da im nešto nedostaje, a ne žive ni dio sebe. I to boli – i to onda opet treba otupeti. I tako u krug. Dok ne naide bolest. A nekad i duže.

Osjećaš da ti neka osoba nije ugodna? Nemoj ići u posjetu.
Ne priča ti se s nekim? Šuti.
Ne slažeš se s nekim? Reci to glasno.
Ne jede ti se nešto? Ostavi ga u tanjuru.
Nešto ti se skupi u grudima kad telefon zazvoni? Nemoj se javljati.
Sunce te obasja kada netko uđe u prostoriju? Pokaži ljubav toj osobi, budi s njom.
Imaš ideju koja te inspirira? Načini bar prvi korak.

Upoznaj kako konkretno osjećaš svoju intuiciju, kako znaš koji je glas od tih glasova u glavi u pravu? Je li to uopće glas?

Ovako podižeš energiju tijekom dana:

Ujutro, kad je tvoje tijelo najsvježije i najčistije i ti se osjećaš najbolje. Energija je visoka, svježa, vesela, svijetla, lagana. Svježe jutro ima svoju čaroliju. Čarolija je u tome što se i ti a i priroda osjećate obnovljeno nakon noćnog odmora. I onda s prvim mislima koje pokloniš problemima, i prvom teškom hranom koju uneseš u sebe, ti spuštaš svoju energiju dolje, u oblasti u kojima su problemi, stres, briga i ostalo.

A kako bi bilo da tu energiju koju imaš ujutro održavaš tijekom dana? Možda ti ne uspije iz prve ali pokušaj bar do podneva, potom vježbaj da je održiš do tri popodne, pa do šest… I uskoro, možda za nekih par tjedana ćeš uspjeti održati svoju energiju tijekom čitavog dana. Poslje toga neće nikad više ništa biti isto, jer ćeš znati kakav život može biti.

Šta je to što podiže energiju i pomaže ti da je održiš?

Prvo, budi svjestan da je energija tijekom noći osvježena. Upamti kakav je taj tvoj jutarnji osjećaj. Udahni par puta, prepoznaj i reci glasno “Oh… kako ovo godi”. Svjež dan i svježa Ja.

I onda, tijekom dana, upitaj se “Je li mi pala energija? Što se upravo dogodilo što je to uzrokovalo?”
Primjetit ćeš da je obično u pitanju neka misao ili neki posao koji ne voliš, možda susret s osobom koju ne voliš.

Negdje popodne, ako si u mogućnosti, izdvoji minimalno pola sata za sebe, u idealnom slučaju odspavaj ili meditiraj. To je ultimativni način da tokom dana podigneš energiju.

Ako ne možeš odspavati, pronađi neki miran kutak, najbolje u parku, prirodi i samo sjedi tu i diši. Uživaj. Osjeti kako se nivo napetosti spušta.

Također je veoma bitno da imaš vrijeme samo za sebe tokom dana. Gdje nikoga ne slušaš i ni sa kim ne moraš pričati. Zato je bolje ići na pauzu za ručak sam, prošetati pola sata ili jednostavno sjediti u prostoriji za pauzu i gledati kroz prozor. Samoća je vrijeme kada se ti ponovo puniš energijom. Kao i tvoj mobitel – kada ti pokaže crveno svjetlo ti stavljaš punjač u njega. Ali i ti si energetsko biće, koje se tokom čitavog dana puni i prazni. I ako se isprazniš prije vremena za spavanje neophodno je da to prvo osjetiš, a zatim i uradiš nešto da bi se napunio.

I zapamti – u samoći ćeš se uvijek mnogo brže regenerirati, jer tvoje biće ne mora misliti na to tko će što reći ili misliti. Tada je tvoje čitavo biće posvećeno samo sebi.

 

Izvor: carobnemisli.com /Preuzeto sa: novasvest.com