/Tvoji osjećaji su tvoji prijatelji

Tvoji osjećaji su tvoji prijatelji

Osjećaji su tvoji prijatelji; dopusti da te osjećaji vode,  jer oni su tvoji jedini i  istinski prijatelji.

Bilo kakav negativan osjećaj o nekoj temi pokazuje da unutar tebe postoji negativno vjerovanje ili negativna mentalna šema o tome.  Kada slušaš svoje osjećaje možeš osvijestiti tu shemu, to pogrešno vjerovanje i raditi na tome da to prihvatiš i da to promijeniš. Tvoji osjećaji i tvoja intuicija su čvrsto povezani, ponekad kao da su jedno, čini se da su neodjeljivi.

Tvoji su osjećaji bolji pokazatelj istine od tvog uma. Um te može odvesti u mnogo smjerova, ponekad pogrešnih, umom slijediš neke teorije koje nisi niti provjerio, samo si ih pročitao i usvojio kao istinu. Um ti na taj način može da  „podvaliti“ laž pod istinu.  Sa druge strane osjećaji ti daju direktno iskustvo istine. Propusti svaku informaciju kroz svoje srce pa ćeš i sam vidjeti. Ako osjetiš nelagodu, tugu, razočaranost – informacija vjerojatno nije točna. Ako osjetiš pozitivnu vibraciju, osjećaj miline, radosti – informacija je točna.

Bilo bi dobro da upamtiš – Osjećaji su direktni impulsi koji dolaze iz tvoje duše, a tvoja duša uvijek želi da ideš u smjeru tvoje osobne radosti.  Ponekad se čini da te nešto unutar tebe  gura u smjeru u kojem ne želiš ići. Ne  osvaruju se želje koje tako silno želiš. Ljubav prema nekome nije ti uzvraćena, prijatelji  ti okreću leđa, događaju se nezgode na tvom automobilu, dogodi ti se zadravstveni problem. To je zato što nisi na svom pravom putu. Nekako si iskočio iz svojih tračnica, iz svog „dogovora“ za ovaj život. Dogovora koji si sklopio sa Stvoriiteljem prije nego što si rođen, kada si obećao naučiti lekcije, i proći kroz određena iskustva.

Tvoja duša pamti tvoj dogovor, i šalje ti informacije da nisi na dobrom putu.

U našem postojanju postoje samo dvije  osnovne emocije, ljubav i strah, i  sve što radimo u životu radimo uglavnom i jedino ili iz ljubavi, ili iz straha.

Ljubav je velika. Ona te ohrabruje da budeš sve što možeš biti, daje ti snagu, uklanja ograničenja. Ljubav nije ljubomorna, ljuta, ljubav se ne bori, ne postavlja pitanja. Ljubav prihvaća svijet oko sebe i osobe u tom svijetu bez procjenjivanja.

Sa druge strane strah ograničava, uzima ti žiivotnu energiju, sprečava te da se krećeš naprijed.

Strah je ograničavajući, slijep i kratkovidan. Ne vidi šta će neki događaj donijeti u budućnosti već brine samo o tenutnoj situaciji. Strah je i sama smrt.

Umiranje  unutar tebe, tvojih ideja, tvoje kreativnosti, tvoje osobnosti, tvojih planova, novih početaka, puteva, pogrešnih i pravih skretanja, najgori je način umiranja.

Zato ostani povezan sa sobom i svojim osjećajima.

Ostani povezan sa svojom istinom.

Čak i kada se ona ne sviđa drugim ljudima oko tebe, nemoj da te to brine. Tvoj put je samo tvoj, i nitko baš nitko drugi ga ne može razumjeti poput tebe.

Ti se nemoraš uklopiti u tuđi svijet. Ti trebaš izgradiiti svoj vlastiti.

Oaza Znanja / Autor: Centar za iscjeljivanje i duhovnost, Svjetlana Kucurski