Za dve godine gume bez vazduha


 
mini

Tibetanska zdjela

Sviranje zdjele obično izaziva trenutan učinak centriranja i sinkronizacije obje polutke mozga.

Dimenzija: širina 9 cm x visina 5 cm. Težina: 204 gr. Materijal: bakar. Uključena drvena palica i jastuk.  

Kupite ovdje


Za dve godine na tržište stižu gume koje nemaju vazduh u sebi i koje neće moći da se probuše, pošto sama konstrukcija služi za amortizaciju pri dodiru sa putnom podlogom.

Prvi bicikl sa „večitim“ gumama najavio je Bridžstoun do kraja 2019. godine. U međuvremenu se radi na tome da nove gume budu primenjive već na postojećim prevoznim sredstvima, kao što su traktor, građevinska mašina, pa čak i automobil. Najveći broj eksperimenata sa tim gumama radi se u Japanu i SAD.

„Problem je samo u buci. Imamo za sada rešeno sve kada su manja i sporija vozila u pitanju. Treba nam još tehnološkog napretka, ali su kod terenskih automobila ovakva rešenja odmah primenjiva“, objašnjava Arond Fos iz Bridžstouna.

Sila pritiska vozila na površinu prenosi se na savitljive poliuretanske krakove, pa se guma može prilagoditi neravninama i izbočinama na putu, zbog čega je naročito pogodna za terensku vožnju.

loading...

„Ove gume su večite. Ne možete ih probušiti. Jednom kad ih namontirate, nema skidanja dok se šara ne izlize, a i onda mogu da se lakše recikliraju nego sadašnje. Pogodne su za električna vozila“, kaže Teri Kids iz Mišlena.

Cene novih guma biće, kažu stručnjaci, više od sadašnjih, ali kad se uzme u obzir da ne zahtevaju troškove održavanja, svakako će se isplatiti.

(Izvor: RTS / Preuzeto sa: BizLife Foto: Mišlen)

loading...

Još zanimljivih tekstova:


loading...

Bukvalno nakon prve upotrebe, vaši zubi će biti blistavo bijeli..

Žuti zubi su prošlost. Koristeći ovo imaćete blistavo bijele zube

Najefikasniji način izbjeljivanja zubi. Nakon ovog imaćete prelep osmeh..

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...