/30 stvari koje trebate prestati raditi sebi (3)

30 stvari koje trebate prestati raditi sebi (3)

21-30

21. Ne radite stvari stalno iznova bez pauze – kada nemate vremena za duboko udahnuti, baš je trenutak da to učinite. Ponekad nam je potrebno da se odvojimo od onoga što radimo da bismo stvari vidjeli jasnije.

22. Prestanite potcjenivati ljepotu sitnih trenutaka – uživajte u malim stvarima, jer ćete se možda jednog dana osvrnuti i shvatiti da su one bile velike.

23. Ne pokušavajte stvari učiniti savršenima – pravi život ne nagrađuje perfekcioniste, već one koji odrade što treba.

24. Ne idite linijom manjeg otpora – kada riješite postići nešto veliko, to sigurno nije lako. Ne krećite lakšim putem. Učinite nešto posebno.

25. Prestanite se ponašati kao da je sve u redu, ako nije – u redu je da se na kratko dogodi “raspad sistema”. Ne morate se uvijek pretvarati da ste jaki i dokazivati da je sve u redu. Ne bi vas trebalo zabrinjavati ono što drugi misle. Ako vam se plače – plačite.

26. Ne krivite uvijek druge za svoje pogreške – kada druge krivite za vlastite pogreške, ne preuzimate odgovornost, pa samim tim ti drugi preuzimaju kontrolu nad vašim životom.

27. Ne pokušavajte svima biti sve – ako to pokušate, izgorit ćete. Ipak, ako uspijete nasmijati jednu osobu, sve bi se moglo promijeniti. Zato se fokusirajte.

28. Prekinite toliko brinuti – to što brinete ne znači da će sutrašnji dan biti lakši. Kako biste odlučili je li nešto vrijedno naše zabrinutosti postavite sebi pitanje : “Hoće li ovo biti važno za godinu dana? Za tri godine? Pet? “Ako je odgovor “ne”, onda nije vrijedno brige.

29. Ne razmišljajte o onome što ne želite se dogodi – fokusirajte se na ono što želite. Ako se svako jutro probudite misleći kako će vam se nešto sjajno dogoditi tijekom dana i dobro obratite pažnju, često ćete primijetiti da ste bili u pravu.

30. Prestanite biti nezahvalni – bez obzira na to koliko vam je teško ili lijepo, svako jutro se probudite zahvalni na životu koji imate. Umjesto da mislite o stvarima koje nemate, sjetite se onoga što imate, a drugima toliko nedostaje.

 

Kliknite na stranicu broj 1 da se vratite na početak…

( 1 )( 2 )( 3 )

 

Izvor: atma