/Moćni Venerini aspekti (23.-31. 03.): Labirint iskušenja, “izlazak” tajni i bezvremenske ljubavi

Moćni Venerini aspekti (23.-31. 03.): Labirint iskušenja, “izlazak” tajni i bezvremenske ljubavi

Iako želimo izbjeći “zamke” prošlosti, iako se trudimo ne vraćati se na stara mjesta i spominjati nečije ime, život se grubo našali s nama i nađemo se na istom mjestu od kojeg već dugo bježimo.

Tranzitni Merkur u Ovnu od 23. 03. kreće u svoj retrogradni hod. Iako ćemo kretati na vrijeme, ipak ćemo kasniti. Iako ćemo poslati neku važnu poruku, ona neće stići. Iako ćemo se dogovoriti za neki susret, u posljednjoj sekundi neko će odložiti dogovor.

Retrogradni Merkur odgovarat će svima onima koji i natalno imaju Merkur koji je retrogradan. Svi ostali bit će pomalo zbunjeni i teško će pronalaziti dovoljno vremena za sve planove.

Tranzitna Venera je u Ovnu. S Plutonom u Jarcu obrazovat će aspekt kvadrata (egzaktno 23. 03.). Svakako da ovaj tranzit Venere kroz znak Ovna (bit će u Ovnu do 31. 03.) nije lak i nije idealan. Tranzitna Venera se nalazila, nalazi se i nalazit će se u napetim aspektima s drugim planetima.

Konkretno, kvadrat s Plutonom u Jarcu izazvat će kaos tamo gdje temelji nisu stabilni. Svađe, tamo gdje istine nisu rečene. Sumnje, tamo gdje smo olako prelazili preko nečijih postupaka. Ljubomora će biti izražena, što Veneri u Ovnu nije strano, ali potpomognuto Plutonom u Jarcu eskalirat će u neke veće sukobe.

Svi oni koji nisu bili dosljedni nekim svojim riječima, postupcima i obećanjima, naći će se na teškim ispitima u narednom periodu. Razočaranja hodaju s nama u korak. Pravimo se da ih ne vidimo. Sve dok se ne nađemo pred zidom, nakon koga nemamo gdje. A nisu to idealne situacije. I nisu nam omiljene. I ne želimo pričati o njima. Iako smo svjesni da dug bijeg donosi toliko jake repove prošlosti da zaboravimo kako je bilo prije toga. I, iako svjesni da to nije ispravno, nastavljamo dalje po starom.

Možda i najizazovniji aspekt koji će tranzitna Venera obrazovati u narednom periodu je konjunkcija s tranzitnim Uranom u Ovnu (egzaktno 29. 03.).

Tranzitni Uran je tokom svog boravka u Ovnu nekoliko pita bio u konjunkciji s Venerom u Ovnu. Međutim, ovog puta je malo drugačija situacija. Obzirom da sredinom svibnja, Uran napušta znak Ovna i prelazi u Bika, ovo je njegova posljednja konjunkcija s tranzitnom Venerom u Ovnu. Spomenuti aspekt osjetit će svi oni koji imaju neki planet u Ovnu na posljednjim stupnjevima ovog znaka.

Spoj Venere i Urana u Ovnu donosi eksplozije. Kuluminira sve ono što je već izvjesno vrijeme aktualno i donosi određene posljedice koje moramo prihvatiti. Jer, svjesni smo da će do toga doći. Svjesni smo da svaka akcija povlači sa sobom određenu reakciju i vodi do određenih posljedica. Svjesni smo i da naši izbori postaju naša odgovornost. Jer više ne možemo prebacivati odgovornost na druge.

Mnogo je tajnih ljubavi, o kojima se šuti, iako se voli kako nikada do tada nije. Mnogo je onih ljubavi koje su sklonjene od pogleda drugih, a jačina emocija prkosi svim zakonima. Mnogo je i onih emocija o kojima šutimo, iako bismo najradije svima pričali o tome. Spoj Venere i Urana uči nas da ljubav ne mora biti glasna, da ne mora biti previše javna i uči nas da jačina emocija nije razmjerna pričom o njima.

Tijekom utjecaja ovog aspekta mnogi parovi proći će kroz pravi labirint iskušenja. Saznat će se mnoge tajne. Ono o čemu se šutjelo, osvanut će kao najveća istina. Ono što se krilo, uslijed straha od osude, sada nailazi na spoznaju i istinu. A istine su glasne, sirove, grube i eksplozivne, uslijed spoja Venere i Urana u Ovnu. Svi oni s natalnom Venerom u Ovnu, koji u svojim natalnim kartama imaju napete aspekte Venere, najviše će osjetiti djelovanje ovog aspekta. Svakako, već su se ranije sretali sa sličnim situacijama, ali sada se nalaze pred kuluminacijom svega.

Ljubav koju smo priželjkivali, sanjali i pomalo zavidjeli drugima koji su je pronašli, dolazi i u naše živote. Pitanje je želimo li se otisnuti na to putovanje. Želimo li otvoriti tu Pandorinu kutiju i boriti se za ono što osjećamo. Pitanje je i koliko smo spremni riskirati radi osjećaja, i koliko daleko idemo u susret onome što budi naše biće.

Neka vas ne začudi intuicija koja će narednih dana ”divljati”. Neka vas ne začude i pomalo proročanski snovi. Osjećaj već doživljenog. I neobične spoznaje o ljudima koje srećete.

Slijedite te nevidljive i neobjašnjive putokaze. Jer slučajnosti su samo izgovori za univerzalnu silu kojom smo svi mi povezani. Vrijeme je za emocije, čuda i ljubav.

A ljubav koja se rađa pod utjecajem Venere i Urana u Ovnu, izvan je vremena. Sirova, strastvena, čvrsta i tvrdoglava. Ovo su sve one ljubavi o kojima slušamo kao urbane legende. Ali i ljubav koje će jednog dana postati legenda.

 

Izvor: Rajna Cvetković / atma.hr