/Mudre: Naučite i koristite ove mistične položaje ruku i budite zdravi i sretni! (2)

Mudre: Naučite i koristite ove mistične položaje ruku i budite zdravi i sretni! (2)

Kako izvoditi mudre?

 

Apana mudraApana mudra

Izuzetno je korisna za čišćenje organizma od nagomilanih otrova. Također čisti mokraćne kanale, uklanja zatvor i nadutost, a djelotvorna je i kod svih infekcija.

 

 


Apana Vayu mudra

Apana Vayu mudra

Takozvana ‘spasiteljica života’, ova mudra uvelike pomaže kod bolesti srca i može doslovce spasiti život ili uvelike umanjiti posljedice srčanog udara.Općenito, povećava vitalnost, opušta mišiće, te učinkovito uklanja bol.


Vata Karak mudraVata Karak mudra

Na glasu je kao mudra koja brzo vraća izgubljenu energiju, pomlađuje, jača imunitet, pomaže kod smirivanja stresa i nervoze, nedostatka entuzijazma, kod poremećaja spavanja i zaboravnosti.

Korisna je u tretmanu visokog krvnog tlaka i ateroskleroze, problema s cirkulacijom, te upalnih procesa, pretilosti, oboljenja želuca i crijeva, također i kod bolnih menstruacija, otežanog mokrenja ili peckanja pri mokrenju.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrithvi mudra

Osim što učinkovito otklanja kronični umor, ova mudra ubrzava zarastanje kostiju, te pomaže kod osteoporoze, artritisa i atrofije mišića, osobito u tretmanu pareze ili paralize.Učinkovita je i kod alergija, problema sa suhom i ispucanom kosom, lomljivim noktima, smirivanju groznice, u tretmanu ulkusa, te kod neplodnosti i impotencije.


Gyan mudra

Ova mudra općenito jača um, izaziva pozitivne emocije i dovodi do Gyan mudraprosvjetljenja.Vrlo je učinkovita u tretmanu brojnih poremećaja živčanog sustava.

Pomaže kod cerebralne paralize, neuritisa, neuropatija, Alzheimerove bolesti, multipla skleroze i svih vrsta paraliza, a pokazala se korisnom i u tretmanu dijabetesa.

Više podataka o liječenju uz pomoć mudri, ovisno o bolesti ili tegobi, možete pronaći ovdje:

http://complete-education.blogspot.com/2008/12/diseases-that-can-be-cured-by-mudras.html

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/mudre

 

( 1 )( 2 )

 

Preuzeto sa: atma.hr