/Židovski horoskop: Ovnu je sudbina da sve stekne radom, a Vodenjak pokušava izgraditi stvaralački mir (2)

Židovski horoskop: Ovnu je sudbina da sve stekne radom, a Vodenjak pokušava izgraditi stvaralački mir (2)

Loading...

MOZNAIM (Vaga) 23. 9. – 22. 10.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zrak

Osobina: osjećaj za pravdu

Kvaliteta: plemenitost

Mana: neodlučnost

Boja: sve nijanse plave i ružičasta

Dragi kamen: opal

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nježni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osjećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umjetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u vječitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rješavanju nesporazuma i konfliktnih situacija.

Uvijek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi uvjerili sugovornika. Vole davati savjete koji su puni mudrosti. Vrlo dobro znaju razlikovati dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju vrlo osjetljivi i ponekad agresivni.

Lako se uznemire i nepovjerljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklijevaju prije nego što se odluče reagirati. Previše inzistiraju na osobnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetati drugima. Također ponekad znaju pretjerivati u svom inzistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve promatraju kroz svoje emocije i skloni su se opredjeliti za krajnosti.

Moznaimi su bonvivani, vole dobro jesti i piti, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lijepu i modernu garderobu, parfeme i vrlo vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirane osjećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Vrlo vole djecu i u obitelji se o njima podjednako brinu i otac i majka.

Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i obitelji ne uskraćuju životna zadovoljstva. Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnost i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata s drugim ljudima. Mogu biti dobri odvjetnici, suci, trgovci, glumci …

Zdravlje im u velikoj mjeri ovisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uvjeta. Slabe točke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osjetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, crijeva i noge.

AKRAV (Škorpion) 23. 10. – 22. 11.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Voda

Osobina: strast

Kvaliteta: stalan

Mana: agresivnost

Boja: crvena

Dragi kamen: ahat

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja ali su uvijek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i posjeduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i vrlo strastvene. Imaju naglašen interes i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osjetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne.

Agresivnost je dio njihove prirode kao što je dio njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju biti ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je vječito nezadovoljan, težak, licemjeran, prkosan i pakostan. Izvana djeluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna biti vrlo principijelan i vrijedan. Brine se o svojoj obitelji i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru osjeća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, nerijetko do samouništenja. Vjernost je imperativ i sama pomisao na preljub ga dovodi do bijesa. Posjeduje izrazitu magnetičnost za suprotan spol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova.

Uvijek je željan uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju djecu kojoj se trudi ispuniti sve želje. Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za stjecanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rješenja i mogućnosti. Ako se opredijeli za to može biti izvanredan časnik, policajac, tehničar, učitelj.

Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadanog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim suradnicima i potčinjenim, ali najprije prema sebi. Ne traže razumijevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.

Generalno govoreći, Akravi u prosjeku posjeduju dobro zdravlje. Slabe točke i oboljenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osjetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči.

KEŠET (Strijelac) 23. 11. – 21. 12.

Vladajuća planeta: Jupiter

Element: Vatra

Osobina: intuitivnost

Kvaliteta: sloboda

Mana: izvještačenost

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: ametist

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kešet su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvijek vedre i optimistički raspoložene.

Iznimno poštuju ustaljen red i pravdu, cijene neovisnost i slobodu. Vrlo su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Posjeduju snažnu vitalnost koja ih sprječava da se začahure na jednom mjestu i zato vrlo često putuju i mijenjaju mjesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istodobno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti.

Imaju uvijek dobre zalihe snage i koncentracije prije donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju nerijetko, keset znaju biti uobraženi, pretjerano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako planuti i svirepo se ponašati. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju novca i nerijetko su izvještačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osjećaj za kontakte i društveni život. Uživaju biti na čelu skupine i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.

Vrlo su ljubazni sa svojima, ali imaju pretjerane zahtjeve prema svom partneru, nad kojim žele dominirati, ili bar da ga kontroliraju. Oni izbjegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih uvjeri u njihovu slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklijevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade.

U stanju su obavljati najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspjehom.

Generalno govoreći, kešet imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe točke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem dijelu tijela. Kod muškaraca su još slabe točke grudi, srce, jetra, pluća, trbuh i vrat. Kod žena su još slabe točke trbušna maramica i hemoroidi.

GEDI (Jarac) 22. 12. – 20. 1.

Vladajuća planeta: Saturn

Element: Zemlja

Osobina: zatvorenost

Kvaliteta: neiskvareni

Mana: sebičnost

Boja: tamnosiva, crna, smeđa

Dragi kamen: hrizolit i lapis

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku GEDI su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvijek skloni vlastitim interesima. Po prirodi su zatvoreni i rezervirani, neiskvarenog karaktera, posjeduju izvrsnu memoriju i u stanju su prihvatiti veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajnog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi pretjerani materijalisti, nerijetko agresivni, znaju biti neugodni i vrijeđati, a često su i sarkastični i cinični.

Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su pretjerano škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu biti vrlo stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbjegavaju. Međutim, njihov unutarnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.

Gedi imaju ustaljene principe i znaju biti teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora uložiti napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmjereni i na distanci, jer se i pored prijateljskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za cijeli život.

Gedi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su se žrtvovati za njih. Također su u stanju štititi i svoje potčinjene. Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa nerijetko mogu zastraniti i postati škrtice. Često posjeduju znatnu imovinu, ali ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procjenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava financijska situacija.

Slabe točke su kosti i koljena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Nerijetko su melankolični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osjetljivosti osjetljivi i srce, bubrezi, kralježnica, trbuh i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća.

DELI (Vodenjak) 21. 1. – 19. 2.

Vladajuća planeta: Uran, Saturn

Element: Zrak

Osobina: druželjubivost

Kvaliteta: nezavisnost

Mana: buntovnost

Boja: tirkizna, plava

Dragi kamen: oniks

Životni vijek: više od 81 godinu

Osobe rođene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirode. Najčešće su vrlo originalne, neovisne i iznad svega cijene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvijek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda.

Od loših osobina mogu biti koristoljubive, zavidne, izvještačene s boemskim i snobovskim karakteristikama. Vrlo su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege.

Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Vodenjaci imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može izgledati čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tjera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato nerijetko u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.

Većina Deli su društvena i humana bića koja uvijek pokušavaju naći razumijevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i većina ih cijeni. Stalno teže izgraditi stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.

Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Posjeduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrijednosti, spremne su riskirati i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u inovacijama, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama.

Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost djelovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima rijetko bave. Privržene su obitelji u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali suvremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalnih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Najčešće imaju dosta slobodno shvaćanje seksualnih odnosa i sloboda.

Slabe točke i oboljenja kojima su skloni svode se na noge, vene, cirkulaciju, čir, prijelome i mišićne tegobe.

DAGIM (Ribe) 20. 2. – 20. 3.

Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter

Element: Voda

Osobina: romantičnost

Kvaliteta: sklonost ka umjetnosti

Mana: zlopamtilo

Boja: ljubičasta

Dragi kamen: jaspis

Životni vijek: više od 83 godine

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagim su plemenite, intuitivne, vrlo emocionalne i instinktivne. Posjeduju dar za umjetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve vlastitih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osjećajem za ozbiljnu glazbu. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.

Po prirodi su dosta nestabilne, promjenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo mijenjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, nerjetko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gdje drugi ne mogu prodrijeti.

Često se povlači u sebe da bi izbjegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvaćajući njenu umjetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu.

Ustvari, Dagim su vrlo društvena bića, vole zabavljati druge s puno dara i uspjeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću. Obično se dobro slažu s bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u obiteljskim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje obiteljski život svakako zahtjeva.

Trude se sve zadovoljiti i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju trpiti i da praštati (ali i svetiti se), a ako i prasnu, to nije zlonamjerno, brzo ih prolazi pa se poslije kaju.

Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema djeci, pogotovo kada su još mala. Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju baratati s novcem i nerado se odvajaju od njega.

Najlakše ga usmjeravaju ka duhovnim dobrima ali vole i trošiti na modne trendove. Vole sebi priuštiti ono o čemu sanjaju i uvijek se radi o nečem vrijednom, umjetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mjesta za lažni sjaj i kič.

Slabe točke i česta oboljenja su noge i limfni sustav. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, stanična hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlijezda. Kod muškaraca u osjetljivu skupinu spadaju još srce, trbuh i unutarnji organi, a kod žena srce, trbuh, bubrezi, živci i glava.

Klikite >>OVDE<< na stranicu 1 za ostale znakove

 

Loading...

(Izvor: Bosnic.com / Preuzeto sa: atma.hr / Foto: Designed by Freepik)