/Celulit masaže, vrste i način masiranja

Celulit masaže, vrste i način masiranja

 

Mnoge žene pate od neprijatnog celulita, što je u osnovi nakupljanje toksina u telu. To znači da celulit pogađa sve, a ne samo one koji imaju prekomernu težinu.

 

Postoji veliki broj stvari kojih se morate pridržavati kako biste se uspešno rešili celulita. To se pre svega, odnosi na hranu, konzumiranje vode i redovne vežbe.

 

Osim toga, postoje i tretmani koje možete koristiti u kozmetičkim salonima ili samostalno ih primenjivati kod kuće. Jedan od takvih tretmana jeste i anticelulit masaža.

 

Masaža je lekovit i efikasan tretman i može se upotrebiti za detoksikaciju tela i lečenje od celulita. Da biste vratili glatke konture vašeg tela, morate se rešiti celulita kako bi telo bilo zategnuto.

 

Kako se pravilno izvodi masiranje celulita

 

Celulit masaže zaista imaju efekta, ali samo ukoliko ih izvodite na adekvatan način. Kada govorimo o vremenu, u proseku traju oko pola sata, u zavisnosti od regije koju tretirate.

 

Što se tiče prvih rezultata, i potpunog nestanka celulita, zavisi od količine celulita i faze u kom se nalazi. Svakako je potrebno strpljenje i vreme, a na kraju ćete biti zadovoljni rezultatima.

 

Korak 1

 

Nanesite losion ili ulje na deo tela koji je obuhvaćeno celulitom. To će vam pomoći da ruke lakše klize preko područja i omogućuju bolju i lakšu masažu celulita, bez toga da masaža uzrokuje bol tokom masiranja.

 

Tako ćete dodatno imati koristi od ulja ili losiona posebno proizvedenog za smanjenje količine celulita u telu. Eterična ulja poput bršljana, grejpa, đumbira i ruzmarina pomažu delotvornije kod uništavanja toksina.

 

Priprema: Nanesite ulje, počevši od stopala ili kolena i masirajte prema gore, kako bi podstakli povećani protok krvi kroz periferne vene i kapilare vašeg kardiovaskularnog sistema.

 

Korak 2

 

Zagrejte tkivo tela nežno gnječući površinu kao kada mesite testo za hleb. To pomaže da vam se opuste mišiće i da se vi opustite u potpunosti. Kako vi postajete opušteniji, to je lakše raditi masažu, i tako će se lakše izvesti dubinska masaža tkiva koja je bezbolna.

 

Koristite prst za gnječenje za manja područja (unutrašnje koleno, nadlaktice ili telo) i ručno gnječenje na većim površinama (bokovi, butine i stomak) kako bi krv stigla bliže površini. To je stisnuti i podignuti tip masaže,  koji eliminiše otpadne naslage.

 

Korak 3

 

Stisnite i masirajte kožu, radeći da razbijete toksine koji čine celulit. Masirajte celo područje, pazeći da uvek masirate prema srcu.

 

Koristite šake kako biste slomili te ružne naslage celulita. Pritiskajte dovoljno tvrdo da razbijete masne naslage, kako bi se metabolizam vašeg tela bolje nosio sa anticelulit masažom.

 

Korak 4

 

Završite masažu pomoću dugih, širokih poteza po telu prema srcu. To će pomoći da se toksini premeste iz masnih ćelija u telu kako bi se mogli kasnije isprati.

 

“S” masaža: To znači da se u svakoj ruci prihvati veliki deo područja na kom je celulit, pazeći da su vam palci pod pravim uglom. Pritiskajte u suprotnim smerovima kao da pravite oblik slovo “S”.

 

Korak 5

 

Potrebno je da pijete puno vode nakon masaže, jer će vam to pomoći, zapravo vašem telu  u ispiranju toksina koji su pušteni tokom masaže. Budući da su toksini sada u vašem krvotoku, trebalo bi da pijete najmanje 1 l vode u satima nakon masaže kako bi dobili maksimalnu korist od masaže koja smanjuje celulit.

 

Opustite svoje mišiće. Uhvatite delove tela sa obe ruke i okrenite se na stranu. Koristite ovu masažu na butinama i ostalim mestima.

 

Korak 6

 

Završite svakodnevnu masažu od krajeva prema gore. To će podstaći povećanje protoka oslobođenih taloga do njihove krajnje eliminacije metaboličkim delovanjem limfne drenaže i normalnog protoka krvi.

 

Vrste i načini masiranja celulita

 

Postoji veliki broj priručnih aparata, koje možete koristiti tokom masaže. Dostupni su na našem tržištu i lako se mogu koristiti. Ukoliko smatrate da su vam lakši za korišćenje, nego ručna masaža, možete se odlučiti za jedan od njih.

 

 

 

Ručni aparati za masažu

 

To su jednostavni ručni masažeri koji šalju vibracije kroz mišiće. Postoji nekoliko različitih masažera koje možete isprobati.

 

Lagani su veoma i prikladni za korišćenje. Možete raditi pod različitim uglovima i pružaju vibraciju od preko 2500 puta u minuti.  U skladu sa mogućnostima koje imaju, cena ovih masažera je pristupačna.

 

 

 

Masažer

 

Masažer koji ima u svom pakovanju više dodataka. Pomaže kod uklanjanja celulita dok stimuliše protok krvi.

 

Obično uz ove masažere ne idu kreme ili losion, ali možete koristiti jedan sa ovim proizvodom za snažnije dejstvo. Imaju silikonsku ravnu valjkastu glavu, idealnu za bolni celulit.

 

 

 

Vakumska masaža tela

 

Da li ste znali da celulit može da se skine i vakum masažom ? Niste probali do sada ? Možda je baš sada pravo vreme da isprobate ovu sjajnu masažu.

 

Ručni vakumski masažer u kombinaciji sa valjcima. Utiče na celulit i telesnoj masti. Sadrži držač za punjenje za jednostavnu upotrebu. Uključuje crvena LED svetla i čak pomaže u pomlađivanju kože. Korišćenje ovih vakumskih masažera je vrlo lako i jednostavno.

 

Tokom masaže možete koristiti bilo koju vrstu anticelulit kreme. Sam proizvod je možda i najjeftiniji. Kada govorimo u odnosu cene i kvaliteta, ovaj proizvod bi bio idealan izbor za vas.

 

Masaža aparat za ruku – rukavice

 

Ovi masažeri su jednostavni za korišćenje jer ih koristite kao rukavicu. Pružaju dodatnu stimulaciju vašoj koži u odnosu na masiranje sa vašim rukama. Budući da nema autoelektričnog motora, moraćete sami obaviti sav posao. Ali dobra stvar je da dobijete veću kontrolu nad masiranjem.

 

 

Masiranje sa kremama za celulit

 

Kao što je gore spomenuto, masaža je sjajna tehnika koju morate probati kako bi se rešili  celulita. Mnogi stručnjaci veruju da možete postići puno bolje rezultate ako koristitie adekvatne kreme za celulit.

 

Masiranje celulita  kod kuće

 

 

Gotovo sve žene pate od celulita. To je, kao što smo već rekli, zadržavanje tečnosti i akumulirane masti u gluteusu i mišićima koji izgledaju poput narandžine kore. Ona menja izgled vašeg celokupnog izgleda, a to je i zdravstveni problem što znači da možete imati problem sa cirkulacijom.

 

Pa šta još možete učiniti kako biste uklonili celulit? Dakle, prvi korak svakako će biti da naučite kako da napravite sopstvenu anticelulit kremu. Uveravamo vas da je vrlo jednostavno i delotvorno ako ste dosledni u svojoj primeni. Šta vam je potrebno :

 

  • kašika kafe
  • 2 kašika maslinovog ulja
  • kašika bademovog ulja
  • sok od pola limuna

 

Kako napraviti ovu jednostavnu kremu za celulit masažu

 

Jako je lako, brzo i jednostavno. Kafa je izvrstan toner i neverovatni piling koji će ponovo aktivirati vašu cirkulaciju na najkritičnijim područjima na telu. Postoje žene koje ga takođe koriste za stvaranje kreme za smanjenje masnog tkiva, tako da, kao što vidite, to će biti sjajno za vaš neugledan celulit na telu.

 

U kombinaciji sa kiselim sokom od limuna, njena delotvorna snaga biće još veća.

Prva stvar koju treba da učinite je da pomešate sve sastojke u činiju. Mešavina koju dobijete može vam izgledati pomalo čudno, ali uveravamo vas da je vrlo delotvorno i korisno.

 

Sada, u istoj činiji, stavite malo svog gela za tuširanje, bez obzira na vrstu koju obično koristite. Dobro promešajte i držite ga pri ruci za drugi korak, drugim rečima, vašu anticelulitnu masažu.

 

Masaža za smanjenje celulita

 

Masaže su najbolji saveznici za poboljšanje cirkulacije krvi i reaktiviranje limfne drenaže. Kako to neko može poreći uopšte? Ne postoji ništa bolje što može biti opuštajuće i stimulišuće od jedne od ovih masaža, bilo da je na nogama, stomaku ili na bilo kom drugom mestu.

 

One oslobađaju bolove, napetost, mišićnu krutost, koji će vam takođe omogućiti da izbegnete zadržavanje tečnosti i smanjite nivo hormona stresa. Nemojte se ustručavati.

 

Ako ovu masažu svakodnevno sprovodite na svojim mišićima, videćete kako ćete malo po malo smanjiti celulit na vašem telu. Ali treba da budete dosledni i da to radite  ujutro i uveče, svaki dan.

 

Koraci za anticelulit masažu pomoću vaše kreme

 

Prvi korak je tuširanje. Vaša koža treba da bude čista, bez ikakvih nečistoća. Najbolje je da noge i telo operete hladnom vodom zbog cirkulacije u slučaju proširenih vena.

 

Sada pređite na masažu . Već imate  spremljenu kremu koje ste napravili ranije, na koje ste dodali malo vašeg hidratantnog gela za tuširanje. Stavite dobar iznos na svoje ruke i zagrejte ga, trljajući u rukama.

 

Počnite masažu odozdo prema gore. Najbolje je da uvek krenete prema srcu, prema gore, tako da možete pojačati cirkulaciju. Usredsredite se više na područje od kolena do mišića, jer  se ovde najviše koncentiše celulit.

 

Pokreti bi trebalo da budu dugi i spori. Tokom masaže na stomaku, trudite se da masaža bude kružna i glatka. Uživajte tokom masaže, nemojte biti nestrpljivi.

 

Koristite dlanove obe ruke i zglobove za ovu masažu. Važno je jer zglobovi i prsti mogu povećati snagu i pritisak (ali budite oprezni, ne bi smelo da osećate bolove tokom masaže). Pokreti bi trebalo da budu dugački i kružni, malo štipanje kože, prikupljanje i potom  rastezanje pomoću vaših prstiju i palca. Vrlo je delotvorno.

 

Ako postoji mesto na koje ne možete doći ili gde je teško pravilno raditi masažu, možete koristiti pomoć drvene četke namenjene masaži nogu. One su sjajne i podstiču cirkulaciju.

 

Kao što vidite, ovo je vrlo jednostavna masaža, ali ključ je doslednost: ujutro i posle podne, svakodnevno.

Pokušajte slediti zdrav način ishrane bez gladovanja, gde ćete unosti pre svega puno tečnosti u organizam, antioksidansa i voća, a takođe napraviti neku vrstu vežbe svakodnevno, čak i ako je to pola sata.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.