GINEKOLOZI UPOZORILI: Ove stvari NIKAKO ne smijete raditi tokom menstrualnog ciklusa!

Činjenica je da sve žene postanu emocionalne tokom menstrualnog ciklusa, zbog hormonalnih promjena u tijelu , i grčeva u stomaku, zbog kojih ponekad nisu u stanju ni ustati iz kreveta.

Ovo su stvari koje definitivno trebate da izbjegavate tokom menstrualnog ciklusa:

1.  KUHANJE: Najvažnija stvar kod skoro svake žene u toku dana jeste kuhanje jela za sebe i svoju porodicu. Ipak, kuhanje tokom menstrualnog ciklusa može biti opasno i postoji veliki rizik da možete povrijediti sebe ili nekog drugog.

2. TELEFON: Trebate se držati podalje od telefona, jer se može desiti da tokom hormonalnih promjena u tijelu, dođete na ideju da nazovete svog bivšeg samo kako bi započeli svađu.

S obzirom da tokom menstruacije prolazite kroz razne promjene raspoloženja, postoji velika šansa da napravite ogromnu grešku u životu, onu zbog koje ćete se kasnije kajati.

3. VJEŽBANJE: Ovo je strogo zabranjeno tokom menstrualnog ciklusa. Ne samo da na taj način možete uništiti svoju odjeću, nego možete dobiti još jače bolove u stomaku.

loading...

4. ČOKOLADA: Možda će vam izgledati da čokolada može pomoći kod bolova i da se osjećate bolje, ali na kraju ćete se osjećati još gore i bit ćete ljuti što ste to napravili vašem tijelu.

5. RASPRAVLJANJE: Trebate izbjegavati sve vrste rasprava jer tako možete dovesti sebe i druge do svađe i do toga da povrijedite druge ljude, jer tada ste u stanju reći neke stvari zbog kojih ćete poslije zažaliti.

6. TUŠIRANJE: Suprotno mišljenju većine, kupanje i tuširanje nije baš najbolje rješenje kada imate menstrualni ciklus.

7. TRČANJE: Ovo je vjerovatno jedna od najgorih stvari koje možete uraditi tokom menstruacije. Ne samo da će to dovesti do toga da ciklus potraje duže, već će biti i bolniji.

8. SJEDENJE: Kada ništa ne radite, ležanje je bolje od sjedenja, i zato trebate ležati tokom dana umjesto što ćete vrijeme provoditi sjedeći.

Preuzeto sa: megagiga.com

loading...

Još zanimljivih tekstova:


loading...

Bukvalno nakon prve upotrebe, vaši zubi će biti blistavo bijeli..

Žuti zubi su prošlost. Koristeći ovo imaćete blistavo bijele zube

Najefikasniji način izbjeljivanja zubi. Nakon ovog imaćete prelep osmeh..

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...