Možda te se plaše jer si iskrena i snažna, jer ih tjeraš da skinu maske

Možda te se plaše jer si previše iskrena u doba kada ljude privlači slatkorječivost, privlače ih oni koji manipuliraju svojim rečenicama i oni koji znaju kako učiniti da laž bude privlačnija od istine. Možda je tvoja istina gorka onima koji ne žele okusiti original – onima koji samo žele šlag sa torte.

Možda ih plašiš jer točno znaš što želiš i znaš što ne želiš, a svi su drugi izgubljeni u pokušaju da isto to otkriju. Možda su toliko izgubljeni u svojoj nesigurnosti da odbacuju svakoga tko je siguran u sebe ili su se možda samo navikli na ljude koji su nesigurni i koji sada ne razumiju tko su.

Možda te se boje jer ne želiš sudjelovati u njihovim igrama, u kojima su svi toliko opsjednuti pobjedama da je gubitnik svatko tko ne igra. Možda si okružena ljudima koji su toliki stručnjaci u igranju igara da uopće ne znaju kako je na suprotnoj strani i ne žele ponovno biti početnici.

Možda te se plaše jer im govoriš ono što ne žele čuti i jer su navikli da im se serviraju laži. Možda žele vjerovati u bilo koju sliku koja je stvorena za njih i ne žele vidjeti tko su oni uistinu. Možda su im tvoje riječi toliko nepoznate da ih jednostavno ne razumiju ili im ne vjeruju.

Možda ih plašiš jer obraćaš pažnju. Ne zaboravljaš što su rekli dok su bili ljuti ili dok su bili ranjivi, obraćaš pažnju na njihove oči i govor tijela, obraćaš pažnju na ton njihova glasa i gestikulaciju. Možda nisu navikli da ih se vidi ili čuje i tvoja im pažnja predstavlja nelagodu jer to znači da moraju skinuti maske.

loading...

Možda te se boje jer znaš da ih je strah, a ti ipak još nisi oprezna. Možda si neoprezna sa svojim srcem i osjećajima i oni ne znaju kako se nositi s njima, oni ne znaju kako se nositi s bilo čime što narušava njihovu sigurnost, koja narušava njihovu rutinu ili realnost. Možda tvoje srce kuca brže od njih i ne mogu s tobom držati korak.

Možda te se plaše jer ih ne trebaš. Jer znaju da možeš preživjeti bez njih, jer znaju da ih nećeš čekati, jer znaju da ćeš se zauzeti za sebe, jer znaju da nećeš dozvoliti da budeš samo još jedan broj na njihovoj listi.

Možda ih plašiš jer cijeniš samu sebe, jer si dovoljno snažna da odeš i jer si dovoljno pametna da znaš koliko vrijediš. Možda su se toliko naviknuli biti na pijedestalu da ne znaju biti nigdje drugdje.

Bez obzira na razlog, nastavi ih plašiti. Nastavi ih plašiti svojoj iskrenošću, snagom, svojom dobrotom, svojom ljubavlju, razumijevanjem, svojim riječima, svojim očima, svojom prisutnošću i svojom sposobnošću da ih pročitaš. Čitaj ih i dalje sve dok ne pronađeš nekoga tko je jednako hrabar kao i ti i koji se neće tako lako uplašiti, nekoga tko je jednako “strašan” kao i ti.

Izvor: zdravaisretna.hr / Preuzeto sa: atma.hr

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...


 

Još zanimljivih tekstova:

Japanci nas uče: Pola sata u dubokoj šumi štiti dva mjeseca vaš imunitet!
TREBATE SAMO 2 SASTOJKA: Kako za 3 tjedna očistiti organizam od nataloženih otrova
U sekundi popravite zdravstveno stanje: Ovaj napitak u trenu zaustavlja rak, ali i mnoge druge boles...
Obloga od ricinusovog ulja i SODE BIKARBONE leči čak 25 bolesti: Ovako se pravi i primenjuje!
Protiv nastanka malignih stanica: Kako napraviti alkalnu vodu?
Nemojte trošiti novac na lijekove za VISOK PRITISAK i HOLESTEROL. Probajte ovaj stari recept
Evo kako ukloniti ožiljke od akni PREKO NOĆI sa ovim jednostavnim trikom (VIDEO)
Ova žena nije mogla ustati iz kreveta zbog snažnog bola u zglobovima, sve dok nije počela uzimati OV...
Vanredna dijeta: Skinite salo sa stomaka za jednu noć!
8 znakova koji dokazuju da ste NEZDRAVI “tamo dole”! Evo šta morate uraditi…
Ovaj čaj će vas riješiti potrebe da idete ginekologu ZAUVIJEK!
KAKO DA SKINETE TEMPERATURU VAŠEG DJETETA U ROKU OD 5 MINUTA, BEZ LIJEKOVA, NA PRIRODAN NAČIN!