/Otkrijte pravi uzrok: Fizičke bolesti i tumačenje njihove poruke iz viših energetskih razina

Otkrijte pravi uzrok: Fizičke bolesti i tumačenje njihove poruke iz viših energetskih razina

Sve na fizičkoj razini manifestacija je nečega na metafizičkoj razini. Kada govorimo o bogatstvu, zapravo govorimo o obilju emocionalne, mentalne i duhovne energije. Mi se punimo s tim energijama i kada se napunimo do kraja one se manifestiraju na fizičkoj razini.

Znakovi i simptomi koji se očituju na fizičkoj razini vode nas do toga da se dublje ispitamo kao energetska i duhovna bića. Mi imamo tendenciju da ne brinemo previše o tim stvarima kada naše tijelo dobro funkcionira, kada ne osjećamo bol, mučninu i ne patimo od neke kronične bolesti.

No, kada naše tijelo osjeća bol ili oslabi zbog bolesti ili nesreće, tada počinjemo tražiti odgovore. Želimo znati zašto. Ili možda ni ne želimo znati zašto, samo želimo popraviti ono što smatramo da ne radi kako treba. Realno, kada naše tijelo odbija učiniti ono što mi želimo, metafizički, zapravo nije onesposobljeno.

Ono radi svoj posao. Jedna od njegovih funkcija je prenošenje poruka iz viših energetskih razina. Na nama je da protumačimo ove poruke i poduzmemo nešto. Zapadna medicina zauzima stav da osjećamo bol, jer možemo. Zapadni pristup boli, što je glavni simptom bilo koje bolesti, prilično je ograničen na lijekove i operacije.

Liječenje se sastoji od omamljivanja ili preusmjeravanja receptora boli u tijelu ili uklanjanje bolesnog organa. Iako je ovaj pristup opravdan u akutnim situacijama, u najboljem slučaju je privremen i često štetan pristup boli ili drugim smetnjama koje osjećamo u našim tijelima.

Najčešće, zapadna medicina većini ne nudi puno i pušta nas da čekamo dok naši simptomi ne postaju nepodnošljivo jaki dok ona još uvijek ne može potvrditi nesklad. Danas je trend, koliko zbog ekonomskih razloga, što zbog duha i ljudskog razvoja, potaknuti ljude da preuzmu odgovornost za svoje vlastite živote.

To je pristup drevne mudrosti. Koristimo naša tijela za komunikaciju sa sobom i s drugima. Koristimo naša tijela kako bi riješili emocionalna, mentalna i duhovna pitanja. Skloni smo bolesno tijelo doživljavati negativno, ali zaista to nije ni negativno ni pozitivno.

Drevni taoisti smatrali su kako je dobro i loše, ispravno i pogrešno, yin i yang samo perspektiva koju svi usvajamo s vremena na vrijeme. Zbog dualističke prirode i gledamo na stvari s vremena na vrijeme kao  yin i yang. Ne bi trebali promatrati nešto kao dobro ili loše ili suditi o nečemu kao o dobrom ili lošem.

To su samo simptomi bivanja čovjekom. Ipak, možemo se osjećati dobro, a možemo i biti bolesni. Kada se razbolimo, želimo poduzeti nešto u vezi toga. Uključite iscjelitelja. Iscjelitelj je istreniran u promatranju i tumačenju znakova i simptoma i poznaje metode za njihovo rješavanje.

Holističko iscjeljivanje pojedinca obavlja se na različitim energetskim razinama. To su fizičke, emocionalne, mentalne i duhovne razine. Za one koji su na putu, postoji još mnogo više razina i podrazina identificiranih u raznim kulturnim, religijskim i filozofskim tradicijama.

No, za naše potrebe možemo gledati na pojedinca kroz ova četiri široka područja i barem započeti proces ozdravljenja.

Iscjeljivanje se ne događa samo na individualnoj razini, već i na razini obitelji, zajednice i na globalnoj razini. Kada netko liječi “pažljivo”, kako budisti kažu, drugi aspekti individualnog ozdravljenja mogu postati jasni.

Danas postoje iscjelitelji koji djeluju na svim tim razinama. Ipak, dobro mjesto za početak je individualno tijelo. Imajući to u vidu, u nastavku je popis fizičkih simptoma i metafizičkih neusklađenosti koje mogu odražavati. Louise Hay, u svojoj knjizi „I vi možete izliječiti svoj život“ napravila je zanimljiv posao u tom području.

Povremeno koristim tu knjigu u mom Reiki iscjelivanju 2. stupnja. Ostale reference; osnove dijagnostike tradicionalne kineske medicine, moj Reiki učitelj – Denise Crundall i moje iskustvo. Imajte na umu da su to samo opća zapažanja, koja će osvijetliti područja koja možete istražiti u većoj mjeri sami ili uz pomoć iscjelitelja.

Vi ste onaj koji najbolje poznaje sebe. Kako budete prolazili kroz ova zapažanja, pokušajte proširiti svoju svijest dalje od vlastitog života i promotriti i kako se ta disharmonija ogleda u vašoj vlastitoj obitelji, zajednici, državi i svijetu. U konačnici  naš je vlastiti izbor liječiti ili ne liječiti i to je naša vlastita aktivirana urođena sposobnost ozdravljenja.

Glava

Glavobolja

Bol uvijek ukazuje na razdvajanje od nečega. Obično kažemo razdvajanje od onoga što je istina. Što je veća bol – stvar je važnija. Ovisno o tome koji dio glave je zahvatila promjena, Louise Hay sugerira da glavobolje ukazuju na neprihvaćanje sebe iz straha. U kineskoj medicini postoji nekoliko različitih vrsta glavobolja prema kvaliteti boli i mjesta na glavi.

Vertex

Vrh glave je povezan s našim spajanjem s Univerzumom ili Bogom. Bol na tom mjestu je povezana s odvajanjem od te više sile. Također je povezana s bubrezima i emocijom straha. Meridijani žuči i mokraćnog mjehura također prolaze vrhom glave.

Žučni mjehur je povezan s hrabrošću a mokraćni mjehur i bubrezi su povezani sa strahom. Du 20 (Baihui) koji se nalazi se na vrhu glave intenzivno se koristi za „smirivanje duha „u kineskoj medicini.

Čelo

Čelo je povezano s trećim okom, kako u teoriji o čakrama tako i u i tradicionalnoj kineskoj medicini. Treće oko je povezano sa introspekcijom i prosvjetljenjem vlastitog unutarnjeg bića. Bol u čelu povezana je s odvajanjem od vlastitog unutarnjeg bića.

U kineskoj medicini, Yintang, koji se nalazi na pola puta između unutrašnjih krajeva obrva, Du 23 (Shangxing), Du 24 (Shenting), koji se nalazi na rubu kose neposredno iznad Yintang i Du 20 (Baihui) koji se nalazi na vrhu glave – svi djeluju na “smirivanje duha”.

Yintang je povezan s očima; ne samo s očima koje gledaju prema van, već s očima koje gledaju put unutra i povezan je s određenim emocionalnim poremećajima.

Sljepoočnica

Strane glave su povezane s hrabrošću, osobito s hrabrošću suočavanja sa svojim svijetom. Migrene, glavobolje, obično se javljaju u prednjim kvadrantima, a kada se javljaju desno ili lijevo, ukazuju na odvajanje od vašeg svijeta. Uključenost očiju u migrenama pokazuje ne samo nespremnost gledanja na van, već i nespremnost gledanja unutra.

U većini bolničkih izvještaja o migrenama navodi se da pacijenti osjećaju ne samo jaku bol iza oka, pate i od akutne osjetljivosti na svjetlo. U kineskoj medicini, brojni meridijani prolaze kroz ovo područje. Žučni kanal je povezan s hrabrošću.

San Jiao kanal je uključen u procesuiranje vode (eliksir života) a kanal tankog crijeva je uključen u odvođenje hrane. Oba kanala -San Jiao kanal i kanal tankog crijeva spojeni su sa srcem, čija je emocija radost. Nedostatak radosti (sa samim sobom) snažno označava bol u tom području. Povezanost žučnog kanala s jetrom također ukazuje i na ljutnju.

Zatiljak

Stražnji dio glave predstavlja vašu prošlost. Neki kažu da je ovo i područje duhovnosti. Bol u zatiljku predstavlja nešto nepotpuno i neoprošteno iz prošlosti. Stražnji dio glave ispresijecan je kanalom žučnog mjehura i mokraćnog mjehura te ukazuje na ljutnju rođenu iz straha.

Stražnji dio glave predstavlja sjedište duhovnih iskustava. Mogu se vidjeti jedino unutarnjim vidom. Bol u potiljku ukazuje na nespremnost gledanja u izvor svjetla i istine.

Na stranici 2 pogledajte tumačenje za ostale dijelove tijela >>OVDE<<