Ova navika je najbolja zaštita od RAKA JAJNIKA! Počnite je primjenjivati…

Ne slušajte internet teze o tzv “čudo dijetama” u borbi protiv raka jajnika. Umjesto toga, usredotočite se na zdravu i hranjivim tvarima bogatu biljnu hranu kako bi svoje tijelo uravnotežili i alkalizirali.

Evo nekoliko prehrambenih savjeta koje trebate koristiti odmah kako bi zadržali svoje tijelo zdravim i smanjili šanse za rizik od raka jajnika.

1. Poticaj unosa biljne hrane – Biljna hrana treba uvijek biti dio vašeg prehrane u borbi protiv raka. Povrće kao što su kupus, brokula i kelj sadrže korisni spoj nazvan glukozinolat koji ima izuzetne učinke protiv raka.

2. Odaberite hranu s manje kalorija koja imaviše vlakana i hranjivih tvari. Ove namirnice su svo zeleno lisnato povrće poput kelja i brokule. Unošenjem tih vlakana smanjuje se šansa za dobivanje raka debelog crijeva, plus čiste tijelo od toksina.

loading...

3. Izbjegavajte slatka pića – Šećer povećava upalu i rak voli šećer. Pijte više vode, sa dodavanjem voća, povrća i svježeg bilja za još bolje efekte.

4. Pijte dosta čaja – Uživajte u zelenom čaju, ovaj biljni napitak sadrži polifenolne spojeve kao što su epigalokatehin galata (EGCG). EGCG se pokazao da inhibira rak jajnika i nekih drugih vrsta raka.

5. Umanjite ishranu bogatu crvenim mesom – Ograničite unos crvenog mesa, kao što su govedina, svinjetina i janjetina na što manje količine. Izbjegavajte svo prerađeno meso kao što su slanina i kobasice i pazite da kupujete kvalitetne rezove kako bi izbjegli neugodne hormone.

Mnoga istraživanja su pokazala da je duže preživljenje povezano sa većim unosom voća i povrća.

Preuzeto sa: megagiga.com

loading...

Još zanimljivih tekstova:


loading...

Bukvalno nakon prve upotrebe, vaši zubi će biti blistavo bijeli..

Žuti zubi su prošlost. Koristeći ovo imaćete blistavo bijele zube

Najefikasniji način izbjeljivanja zubi. Nakon ovog imaćete prelep osmeh..

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...