Šta se desi vašem TIJELU kada pijete GALON VODE na dan TRIDESET DANA

Razmislite o tome šta trebate da preživite, zaista da preživite.Hranu? Vodu? Vazduh? Naravno, ovdje ću se koncentrisati na vodu.Voda je od velike važnosti za sve žive stvari; u nekim organizmima, do 90% njihove tjelesne težine dolazi od vode.Do 60% ljudskog tijela je voda.

Dan 1 : Počinje

Ovo je mnogo teže nego što sam očekivala.Sjedim i potpuno se usredotočim na pitku vodu kako bih dosegla moju kvotu za taj dan.To je čudan osjećaj da moramo posvetiti tijelo i dušu svrsi pijenja .

Dan 5 : Idem u toalet svakih 20  minuta

Volim da pijem vodu.Moje tijelo je 60% vode, ali normalna osoba ne pije galon vode dnevno.Morate stvarno probati.Osjećam se stvarno punom cijelo vrijeme -i manje jedem.Osim toga, piškim svakih 20 minuta.

Dan 10 : Postala sam…zgodnija ?

Nešto se događa.Normalno, treba mi šoljica kafe kako bih se razbudila, ali budila sam se osvježena, i s više energije nego što je normalno.Što je lijepo.I ja se osjećam bolje? Možda je to samo placebo efekat.Mislim da sada moja kosa može imati anđeoski sjaj, ali smatram da vrlo dobro izgledam uopšte pa nisam sigurna.

Dan 15 : Ja sam lopta energije

Svakako imam više energije.Zasigurno.Jedva sam više pila kafu.Kada idem na trčanje u večernjim satima, osjećam se malo brže.Moj san je dosljedniji.Kao da se moje tijelo prilagodilo mojem novom super hidratiziranom životu.

Dan 20 : Ljudi kažu da sam sretnija

Ne znam. Možda jesam ?

Dan 25 : Postajem bolja osoba

Moj suprug mi govori da mi je koža čistija i definitivno osjećam da imam više energije.To je čudno reći…ali mislim da se osjećam bolje.Takođe više se ne trudim piti, prilagodila sam se galonu i sada je postao dio mene.

Dan 30 : Jasno i čisto ( urin )

Posljednji dan mog izazova.Puno sam išla u toalet i uvijek sam žedna.Osjećam se kao moj djed.Ali za razliku od djeda, osjećam se dobro.Mislim da je pijenje punog galona vode prekomjerno, ali sam shvatila da sigurno nisam pila dovoljno cijelo vrijeme.Ovo je moje lično ne-naučno mišljenje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.