Da li ste znali da predenje mačaka blagotvorno deluje na naše zdravlje?

Studije su pokazale da kućni ljubimci mogu blagotvorno da deluju na zdravlje čoveka. Naime, kućni ljubimci nam mogu pomoći da povećamo samopouzdanje i da budemo raspoloženiji, a mogu sprečiti I mnoge infekcije u respiratornom traktu kod čoveka.

Takođe, dokazano je da neki kućni ljubimci smanjuju rizik od pojave alergije kod dece. Da li ste znali da mačke takođe mogu blagotvorno delovati na čoveka?

U ovom tekstu ćemo vam reći nešto više o tome kako predenje mačaka može uticati na naše zdravlje.

Predenje mačaka može biti korisno kako za njih same tako I za čoveka. Poznato je da mačke predu kada se osećaju bezbedno I zadovoljno. Osim toga, mačke često predu onda kada žele da privuku pažnju svojih vlasnika ili kada žele neku poslasticu. Kada se mačke rode, predenje je važno za njihov opstanak.

Sleeping Cat
Sleeping Cat

Naime, predenjeje od suštinske važnosti za komunikaciju maca sa njihovim roditeljima, ali I za njihovo celokupno zdravstveno stanje. Međutim, nekada predenje može da ukazuje i na to da je mačka bolesna i da je nešto boli.

loading...

Dokazano je da predenje mačaka može da smanji nivo stresa kod čoveka. Naime, mačke pozitivno deluju na raspoloženje svojih vlasnika i oslobađaju ih stresa. Mačke umeju biti jako simpatične i smešne, što izaziva smeh kod onih koji ih posmatraju. Dokaz za to su smešni snimci sa mačkama koji imaju milione preglede i kojii zazivaju veliki smeh kod ljudi.

Takođe, predenje mačaka može regulisati nivo krvnog pritiska kod njihovihvlasnika. Studije su pokazale da mačke dok predu stvaraju vibracije koje su jačine od oko 20 do čak 140 Hz, što znači da mogu pomoći u lečenju ali I sprečavanju mnogih zdravstvenih tegoba kod čoveka. Naime, dokazano je da ovolike frekvencije mogu da pomognu u lečenju upale mišića kod ljudi, a mogu takođe i da se koriste za ultrazvučno lečenje kostiju.

Takođe, predenje mačaka može da ublaži bolove i da umiri upale na raznim delovima tela kod ljudi. Zapravo, predenje mačaka dovodi do pojačanog lučenja hormona endorfina, koji pomaže u smanjivanjubolova.

Kao što možete videti, mačke svojim predenjem mogu pomoći u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba kod ljudi, a pritom nije potrebno posećivati lekare. Zbog svega ovoga mačje predenje se često koristi u humanoj medicini, a dokazano je da mačke imaju najveću moć lečenja od svih ostalih životinja.

Naša preporuka je da čuvate svoje mace i da ih što više mazite, kako bi se one osećale zadovoljno i svojim predenjem pomogle i vama da očuvate svoje zdravlje.

Oaza Znanja

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...


 

Još zanimljivih tekstova:

Najljekovitiji sok: Popravlja krvnu sliku, djeluje protuupalno, čisti, izvlači iz depresije i otklan...
Ona prije spavanja stavlja sapun ispod posteljine. Razlog je nevjerovatan i ostavlja bez teksta!
ĐUMBIROVA VODA - savršen napitak za detoksikaciju i mršavljenje! (Recept)
„Nije istina da svako treba da sledi jedan put, potraži sopstveni"  Ram Dass
Znanost dokazala nevjerojatne stvari koje LJUBAV čini vašem tijelu!
Kada vidite zašto ona peče LJUSKU od jaja, nikada je više nećete baciti! (VIDEO)
Alzheimerova bolest zapravo uopšte ne postoji?!
Sri Nisargadatta Maharaj: Ti si izvan prostora i vremena
Pročitajte ovo i budite blagoslovljeni!
Odaberite prsten koji vam se najviše sviđa i saznajte kakva ste žena kraljica!
Tijelo djevojke, lice anđela, a ima 60 godina: “Ujutro se ne umivajte, evo zašto!”
Nemojte svoj život pretrpavati ljudima, dovoljno je da je u njemu par onih koji ‘imaju dušu’!