/Evo kojim užasnim greškama uništavate svoj mobilni telefon

Evo kojim užasnim greškama uništavate svoj mobilni telefon

Loading...

Tehnologija se čvrsto uplela u naše živote – toliko da jedva možemo da zamislimo da se odvojimo od mobilnih telefona, kompjutera i tableta, čak ni na kratko vreme. Kada je već tako, jedino što možemo da uradimo jeste da se potrudimo da maksimalno produžimo život tim uređajima i tako uštedimo novac. Mi vam otkrivamo trikove koji će vam u tome pomoći.

1. Ne držite telefon na punjaču ako je telefon već pun

Ne držite telefon na punjaču ako je telefon već pun
Zvuči očigledno, zar ne? Ali samo razmislite na trenutak… Koliko ste puta skinuli telefon sa punjača i videli da je 100% pun (i tako je stajao neko vreme)? Kada je telefon pun, napon će samo oštetiti bateriju.

2. Telefon ne morate da punite do 100%

Telefon ne morate da punite do 100%
Baterija na vašem telefonu ne mora da bude puna 100%. Zapravo je štetno držati je na njenom punom kapacitetu i bolje je da ostane malo prazna. Ne držite telefon predugo na punjaču – bolje je da ga nekoliko puta dnevno punite po 10-15 minuta, nego jednom do punog kapaciteta baterije.

3. Koristite svaku priliku da punite telefon

Koristite svaku priliku da punite telefon
Ovo pravilo je usko povezano sa prethodnim. Kada igrate igricu ili šaljete poruke, stavite telefon na punjač. Ne čekajte da vam vaš elektronski prijatelj sam počne signalizirati da je “gladan”!

4. Izbegavajte zagrevanje

Izbegavajte zagrevanje
Baterije su izuzetno osetljive na toplotu. Na primer, kompanija “Apple” savetuje svojim korisnicima da skinu čak i futrolu kada pune telefon. Ako ste primetili da vam je telefon vruć nakon punjenja, uradite isto. Sa druge strane, ako ste izloženi suncu, telefon obavezno držite u futroli da biste ga zaštitili od sunčevih zraka.
(Preuzeto sa: Fokuzz)
(Image source: brightside.me)