/Evo šta se dešava sa telom kada samo 7 dana nemate seks

Evo šta se dešava sa telom kada samo 7 dana nemate seks

Loading...

Ima istine u tome da intimne veze pružaju najveće zadovoljstvo, a šta tek čine za naše zdravlje

Seksualne aktivnosti imaju mnogo beneficija za vaše zdravlje, a ako prestanemo da ih praktikujemo gubimo neke od važnih stvari.

Mnogi stručnjaci ukazuju na to da odsustvo intimnih odnosa na samo nedelju dana povlači za sobom neke velike posledice. Ovo su samo neke od posledica koje možete trpeti ako nemate seks nedelju dana.

Tenzija

Foto-ilustracija: Profimedia

Intimni trenuci sa vašim partnerom su veoma korisni i zadovoljavajući, pa utiču na smanjenje stresa. Zato kada prestanemo da ih praktikujemo gubimo koristi koje smo imali od toga. Seks poboljšava fizičku aktivnost kao i aktivnost mozga.

Problemi sa srcem

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Znamo da oni koji ne praktikuju nikakvo vežbanje imaju više problema sa srcem. Pošto je seks neka vrsta fizičke aktivnosti onda poboljšava naše zdravlje. Pored toga, muškarci koji su imali seks jednom nedeljno imali su manje šanse da imaju problem sa erekcijom, dok oni koji dugo nisu imali seks imaju velikih problema s tim.

Nedostatak samopouzdanja

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kada raskinete sa partnerom počnete da se osećate nepoželjnim. Možda počinjete da mislite da se sa vašim partnerom ne viđate češće zato što vas on ili ona ne želi. U toku orgazma, hormoni ako testosteron, estrogen i prolaktin oslobađaju se i utiču na naše ponašanje, piše updailylife.

Loading...

Kao što možemo da vidimo sve je to u vezi sa našim zadovoljstvom, ali i u održavanju zdravlja.Ukoliko ste u braku ili u vezi isprobajte da ovako poradite na vašem zdravlju.