Ko gospodari svojim MISLIMA taj gospodari svojim ŽIVOTOM


 
mini

Tibetanska zdjela

Sviranje zdjele obično izaziva trenutan učinak centriranja i sinkronizacije obje polutke mozga.

Dimenzija: širina 9 cm x visina 5 cm. Težina: 204 gr. Materijal: bakar. Uključena drvena palica i jastuk.  

Kupite ovdje


Život je zaista veličanstven u svojoj punoći, punoći emocija koje smo u mogućnosti da osetimo, od sreće preko entuzijazma, oduševljenja, miline, osećaja spokoja, ponosa, do straha, stida, osećaja krivice, tuge itd.

Samo latinsko poreklo reči emocija nas i upućuje na neku promenu, kretanje
.

Ali, šta sve te naše emocije drži na okupu, odnosno, šta to najviše utiče na naša osećanja?
To su naravno naše misli i zato je vrlo važno da ih osvestimo i da se što više fokusiramo na sadašnji trenutak.

Kada kažem da misli treba osvestiti pod tim prvenstveno mislim da treba da postanemo svesni i onih pozitivnih i negativnih misli koje svakodnevno utiču na naše raspoloženje. Naš um se neprestano u svakom deliću sekunde bavi najrazličitijim stvarima, dovoljan je jedan pogled na neki predmet, neki predeo, a da to u nama izazove buru emocija.

Da li je sam predmet imao tu moć da izazove takva osećanja u nama? Pa naravno da nije.

To su, opet ponavljam, naše misli. Od naših misli zavisi puno stvari a da toga nismo ni svesni. Kada čovek nauči da gospodari svojim mislima uspeo je u najvažnijoj bici, bici sa samim sobom. Zato se često i kaže pobedi sebe i pobedio si celi svet.

 
A sad da vidimo šta to sve zavisi od nas samih i naših misli: pre svega naše zdravlje, naše zdrave misli donose i zdravo telo, svakako od naših misli zavise i međuljudski odnosi, naše ljubavne i prijateljske veze, posao, porodica, materijalni prosperitet, duhovno bogatsvo, inetelektualni napredak i mnoge druge stvari.

loading...

Lista je zaista duga, a ja sam nabrojala samo neke segmente našeg života koji su u direktnoj vezi sa našim mislima. Da bi poboljšali sva ova životna polja, ostvarili obilje i prosperitet, važno je pre svega da se pozabavimo sobom.

Koliko vremena je potrebno za to, zavisi samo od nas samih. Samo je na nama odluka da krenemo putem promena, a kada jednom kročite na tu stazu i osetite koliko dobrobiti vam ona pruža nećete više nikad poželeti ništa manje, shvatićete da vi zaslužujete i da ste vredni svakog dobra.

Jedna od ključnih reči ovde jeste promena. Videli smo da se i same emocije svojim latinskim poreklom vezuju za promenu i kretanje. Put promene je jedini pravi put, a možemo ga nazvati i put ozdravljenja duše, put pronalaska svog iskonskog bića, traženje sebe, isceljenje duše, jačanje unutrašnjeg bića, put oslobođenja istinske autentičnosti.

Naš unutrašnji svet i naše unutrašnje duhovno bogatstvo privlači i svako drugo bogatstvo, tajna uspeha nalazi se u nama, a naša je dužnost da je svakim danom otkrivamo.

 

Autor: Suzana Smoljić

Preuzeto sa: novasvest.com

loading...

Još zanimljivih tekstova:


loading...

Bukvalno nakon prve upotrebe, vaši zubi će biti blistavo bijeli..

Žuti zubi su prošlost. Koristeći ovo imaćete blistavo bijele zube

Najefikasniji način izbjeljivanja zubi. Nakon ovog imaćete prelep osmeh..

Sponzorisano sa stranog weba:

Loading...