Planetarna događanja do 5.6.: Oprez, dolaze dani visokog napona, a najjače će ih osjetiti ove osobe!

Razdoblje pred nama predstavlja vrlo dinamičan dio ove godine, pun izazova, u kojima će naši limiti biti testirani. Imat ćemo priliku pokazati puni potencijal kojim raspolažemo. Na testu su strpljenje, odanost, vjera.

Razdoblje otpočinje neugodnim aspektom opozicije Marsa i Saturna, koji se događa na 25. stupnju Blizanaca i Strijelca. Sama priroda ove dvije planete nam govori da je na sceni sudar divova! Dva malefika, mali i veliki, jedan naspram drugog, u borbi za akciju i očuvanje pozicija.

Mars predstavlja aktivni princip, naš motiv da djelujemo, provodimo akciju i na kraju je realiziramo. Mars je simbol inicijative, vlada mladim muškarcima punim snage, spremnim za rat!

Njegova priroda je oštra i iritantna. On je tu da se za svaki cilj izbori i dobije bitku, a na koji način će to činiti, ovisit će od znaka i aspekata koje bude gradio.

U ovom slučaju, Mars boravi u znaku Blizanaca koji je zračni, misaoni znak. Ovdje ćemo imati akciju koja kreće od govora, izjave i povišenog tona! Ovo je akcija usmjerena ka postizanju intelektualne nadmoći u području informacija. S Marsom u Blizancima je izvjestan povišen ton i bujica riječi.

Tranzitni Mars u Blizancima upućuje na oprez i kada je riječ o prometu, jer Blizanci vladaju ovim segmentom. Brzina i nepromišljenost su glavni problemi s kojima se susrećemo s ovakvom pozicijom Marsa. Nasuprot Marsu stoji ledeni div, Saturn, koji predstavlja sve suprotno od gore navedenih karakteristika Marsa. Saturn je pasivan princip, vlada čekanjem, odlaganjem, trajnim stanjima. Vlada i starijim osobama, životnom mudrošću, ali i propadanjem.

Saturn opisuje naslijeđe koje nosimo, modele ponašanja koje smo usvojili u najranijem životnom razdoblju i koja predstavljaju korijen naših akcija. Saturn je gospodar vremena, sudbine, opreza. Njegov posao je da tri puta mjeri, a jednom presiječe. Sa Saturnovim uplivom se donose dugoročne odluke i određuju ciljevi.

Natalni aspekt Marsa i Saturna će nam pokazati način na koji smo sposobni isplanirati dugoročne akcije i da iste provedemo u djelo. Ukoliko se radi o harmoničnom odnosu ove dvije planete (trigon, sekstil), bit ćemo u prilici da kroz vrijeme realiziramo sve što smo zamislili. Također, opće je poznato da dobar aspekt Marsa i Saturna daje osobe koje ni jedan sudski spor na dugi rok ne mogu izgubiti. Ovo su miljenici sudbine, za koje vrijeme radi.

Disharmoničan aspekt ove dvije planete (kvadrat, opozicija) daje problem pri definiranju ciljeva i njihovoj realizaciji kroz vrijeme. Kada je riječ o kvadratu, sami smo sebi najveći neprijatelj kada se radi o akciji u sferi materijalnog, a kada se radi o opoziciji, onda imamo sabotaže od strane drugih ljudi, koji stoje na putu realizacije ciljeva. Osobama s disharmoničnim aspektom ove dvije planete se savjetuje da ništa ne prepuštaju slučaju i vremenu, jer ono nije njihov saveznik!

Trenutno u tranzitu imamo opoziciju Marsa i Saturna, koja ukazuje na sputavanje dionica od strane postojećih struktura. Tu imamo jaku borbu između mladih i starijih, generacijski jaz koji nikako ne može biti prevladan.

Imamo akciju usmjerenu na lom starih struktura u svim segmentima života, ali i grčevitu borbu tih istih struktura za očuvanje pozicija. Situacija je teška, jer kroz vrijeme ne dolazi rješenje, a obje strane gube vrijeme i strpljenje, te dolazi do srljanja i niza pogrešaka.

Ovaj aspekt kao natalna pozicija oslikava tešku borbu i stradanje predaka.

U tranzitu, pomenuti aspekt priča o akumuliranju agresije unutar ljudi. Ona čeka najmanji okidač za eskalaciju. Strahovi, blokade, depresija, posljedice su ovog tranzita na kolektivnom planu. Uslijed njih vam se može dogoditi da se umorite od dugih iščekivanja i borbe, te da se na domak cilja predate, odustanete.

No, sada to nikako ne trebate činiti! Kakav god bio problem, njegovo rješenje stiže već iza 5. lipnja, te nije trenutak za povlačenje radikalnih poteza! U tom smislu, pričekajte s davanjem otkaza, prekidima odnosa i odustajanjem!

Pošto se ova oporba događa kroz promjenjive znakove, Blizanaca i Strijelca, uvjerenja su promjenjiva, nekonzistentna. Može vam se učiniti da niste dovoljno dobri, da nije vaš trenutak, ali to je privid! Ukoliko se sada povučete, možete okončati vrijedne stvari, zbog kojih će vam kasnije biti žao.

Nema vam druge, već dodati gas i izdržati! Oni koji u ovom razdoblju budu ostali vjerni sebi, svojim željama, ljubavima, uvjerenjima, planovima, oni koji hrabro krenu naprijed ka njima, uspjet će srušiti okove i izgraditi za sebe nove početke! Nemoguće je oduvijek bilo samo ono od čega se odustane!

U razdoblju Marsove opozicije sa Saturnom iz Strijelca, bit će potreban dodatan oprez u prometu, pošto se oporba događa u znacima koji vladaju cestama, putovanjima, komunikacijom. Naglašena je opasnost od većih, teretnih vozila (Saturn) pa na njih posebno obratite pažnju.

Ako ste vlasnik nekih takvih, provjerite kočnice. Također, ovaj period može donijeti teškoće i nesporazume u komunikaciji, a kako je aspekt aktivan kroz promjenjive znakove Blizanaca i Strijelca, stvari neće imati trajne posljedice, ako se u trenutku suzdržite od izljeva bijesa.

Ovu oporbu će najjače osjetiti osobe koje u natalu imaju loš odnos Saturna i Marsa (konjunkcija, kvadrat, opozicija), kao i oni koji su rođeni u trećim dekadama Strijelca, Blizanaca, Riba, Djevice ili koji u trećoj dekadi ovih znakova imaju osobne planete.

Ostali bi se trebali samo skloniti sa strane, dok oluja prođe i sebe poštedjeti prolaznih neugodnosti. Paralelno s oporbom dva malefika, Marsa i Saturna, događaju nam se i drugi, povoljni aspekti o kojima ćemo sada reći nešto više.

Do 5. lipnja na nebu je Merkurov trigon sa Plutonom. Pošto se on događa kroz znakove Bika i Jarca, povoljan je period za materijalizaciju dogovora, ugovora i sklapanje čvrstih financijskih sporazuma, koji će u budućnosti donijeti beneficije.

Merkurov trigon ka Plutonu donosi stabilizaciju u poslovnim krugovima. Povoljan je period za rješavanje pitanja nekretnina i njihovu kupoprodaju. Merkur je planeta koja vlada i misaonim procesom pa će sada naše misli imati veliki moć i utjecaj na stvarnost. Pokrenimo ih u smjeru realizacije zacrtanih planova!

Venera je od 29. svibnja krenula ka Uranu s kojim će 3. lipnja ostvariti egzaktnu konjunkciju. Paralelno s tim, planeta ljubavi i zadovoljstva gradi sekstil sa tranzitnim Marsom. Njezin položaj sada presijeca veliku opoziciju dva malefika Marsa i Saturna, jer obje planete aspektira kroz povoljne aspekte. To nam govori da će ljubav i strast biti naši ispušni ventili tijekom ovih dana visokog napona!

U ovim danima nas očekuje veliki emotivni prasak, iznenađenje, ludilo koje prožima svaku poru našeg bića! Dogodit će se netko ili nešto što nam ni u najluđim stvarima ne bi palo na pamet! Dogodit će se da nas život povede cestama kojim nikada nismo išli. Retrogradni Saturn daje trigon Veneri i Uranu i drži stabilnost sada započetih odnosa.

On kaže da je pravo vrijeme! On daje šansu i nekim “starim znalcima” za nove pohode, tako različite od svega viđenog, tako zbunjujuće i zadivljujuće. Mogućnost nemogućem, jer ljubav drugačije ne zna!

 

(Autor: Jovana Milekić / astroportal / Preuzeto sa: atma.hrFoto: pixabay.com)