/PREPOZNAJTE SIMBOLE SREĆE KADA JE SREĆA OKO VAS

PREPOZNAJTE SIMBOLE SREĆE KADA JE SREĆA OKO VAS

Jako puno puta dokazano mi je da je svemir, gotovo uvijek u suradnji s nama, i da nam daje neke  znakove. To najbolje pokazuju činjenice, kada smo neodlučni, pa nam baš nenadano dođe neki  znak. Na nama je samo da određeni znak prepoznamo.

U trenucima neodlučnosti, vam se sigurno desila misao: ” Da li sam na pravom putu, sto dalje da radim?” Ne znajući, tada nam se pokažu određeni znakovi koji nam pokazuju smjernice.Ako malo samo dublje razmislimo, sam po sebi taj neki znak nama dan se rastumači.samo se treba ispravno povezati sve što nam taj znak želi reći u dobrom ili lošem značenju. To je jednostavno, u ljudskoj prirodi, da se svaki detalj preispituje i analizira.

U daljnjem tekstu želim Vam pokazati kako da naučite prepoznati simbole sreće.

Još na pećinskim crtežima jasno se vide simboli, kojima se tadašnji čovjek služio. Znanstveno je dolazano, da što su simboli jedonostavniji, lakše se urežu čovjeku u pamćenje. Svakodnevno smo okruženi simbolima, koji su nam na neki poseban način putokazi, ako ih znamo protumačiti.U situaciji ako se spremate na put, a nemate volje, dokazano je meni osobno da će baš taj put uroditi plodom, tj, da ce biti uspješan kako god se planiralo. Neke neobjašnjive sitacije, koje kao da nas doslovce vuku unazad taj čas kada se spremamo na put, znak su da ne treba nikuda ići. Molitva nama neka posebna, isto tako nam može pomoći da neki bitan problem, riješimo, pa čak i ako ispadne nešto nerješivo, lakše je svakoj osobi prihvatiti istinu ma kakva god da bila.

Simboli oko nas se mogu tumačiti prema nekom osobnom iskustvu, ako se samo znaju protumačiti ispravno. Ako nam titra lijevo oko, to je znak da ce se desiti nešto loše, ako je desno, to vuče na neko dobro po vas događanje. Ako dok pričate nesto bitno, ili ako ste u početku nekog posla, a ispadne vam iz ruke čaša i razbije se, znak je da ce posao uroditi plodom, tj da je jako dobro kotirano to o čemu ste pričali tog trenutka.

Stari Rimljani su veoma štovali Božicu Fortunu, koja je po njihovom vjerovanju donosila sreću. Po vjerovanju nije bila pravedna baš, i iz tog razloga davala je samo onima koji  to i  ne zaslužuju, pa su joj i iz tog doba brojni hramovi, ili  svetišta sazidani i  nekada čak i od zlata. A to svakako puk nije bio u mogućnosti da joj se na taj način pokloni. Mlade Rimljanke su njen mali kipić držale u domu, kako  se vjerovalo da ce na taj način privući bogatog muža, i uz mnoštvo djece živjeti u blagostanju.

 

U kući je još dobro držati: 

-Globus –  ovo je simbol zajednice, ženstvenosti i vjeruje se da stiti od loše sudbine.

– Rog – Za ovaj simbol se nekada davno vjerovalo,da ako ga imate u svojem domu, sve materijalne poteškoće će Vas zaobilaziti.

– Kotač – Kotač podsjeca na kormilo, u šta se vjerovalo da se “kolo sreće okreće.” Život ne teče jednolično, te je pun uspona i padova, a tako i sreća je promjenjiva, posebice na nešto ako smo si prigrabili a da nam nije bilo namjenjeno, ili na neki loš način.

– Vjenac – Ovo je simbol i sreće i pobjede, a dodjeljivan je u ono staro vrijeme i kao nagrada za neka postignuća. Rimljani su ga radili od lovorovog lista, ali da nam donese sreću moze biti napravljen od bilo kojega materijala. Još ako sami napravite za svoj dom, tim bolje.

Što češće budemo malo bolje gledali u određene znakove koje nam život šalje, to će nam biti lakše donijeti određene odluke kada smo u nekoj dilemi. A nije preteško pokušati niti sa nekim od simbola koji datiraju još iz doba starog Rima, koji je svima nama poznat jer iz tih drevnih vremena neke smjernice te kulture imaju veliki utjecaj na današnji svijet.

 
Autor: Tajana / Oaza Znanja
TAGS: