6 Božjih obećanja koja će vam pomoći da pobijedite brigu

Zabrinutost je loša za nas. Bog ne želi da budemo opterećeni brigama. Ova Božja obećanja pomažu da pobijedite brigu.

Joyce Meyer je jednom izjavila: “Briga je poput stolice za ljuljanje – uvijek je u pokretu, ali vas nikamo neće odvesti.”

Znamo da je briga loša za nas i našu vjeru, no zašto joj se i dalje prepuštamo?

Iza ovog problema s brigom nalazi se zabluda da tjeskoba pomaže rješavanju stvari. Međutim, kada zaista promislite o tome, briga nas nigdje ne dovodi. Samo nas vrti u krug dok mi trošimo vrijeme, energiju i resurse na nešto što nikada nije doprinijelo rješenju problema.

Ako vas danas muči briga, najbolji je lijek imati vjeru u Božja obećanja. Možemo vjerovati u ono što Bog kaže za naše nedoumice.

Božja obećanja da pobijedite brigu

Ovo je šest obećanja koja ostaju istinita čak i u teškim vremenima, i koja će vam pomoći da pobijedite brigu.

1. Bog je u kontroli

Čak i kada ne kontroliramo stvari, Bog je taj koji to čini. Sve vrijeme, prostor i pravila lome se pod Božjom voljom. I zbog toga što služimo Bogu, koji je uzrok tome da sve stvari funkcioniraju ka dobru, možemo biti sigurni da će Božja kontrola nad stvarima uvijek biti usmjerena na ispunjavanje onoga što nam daje dobrobit i nadu u budućnost.

2. Božja volja daje

Mnogo puta naša briga ima veze s nedostatkom potrepština. No u manjku i dalje imamo Boga u Isusu koji je obećao zadovoljiti ne samo naše fizičke, nego i druge potrebe koje imamo. Svima nam je obećao u Ivanovom Evanđelju 6,35 „Isus im reče: ‘Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; i tko vjeruje u mene, neće nikad ožednjeti.’“

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

3. Božja smo djeca, a ne robovi

Većinu vremena provodimo u robovskom stanju uma, misleći da moramo zaslužiti Božju naklonost. Robovski stav će nas uvijek dovoditi do brige. No, naše stanje uma trebalo bi biti kao u djece, a ne robova. Djeca ne moraju raditi kako bi pridobila naklonost. Ona ju jednostavno dobivaju. Mi smo sada djeca Boga kroz završeno djelo kojeg je proveo Krist, te sada možemo tražiti i primati po vjeri.

4. Bog je uvijek s vama

Isus je rekao: „Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.“ (Matej 28,20)

Bog nas neće nikada ostaviti niti zaboraviti. Kako mu se približavamo, i On će se isto tako približavati nama i izbaviti nas iz naših poteškoća.

5. Isus će vam dati mir

Mir ne dolazi kroz nedostatak brige, nego kroz Isusovu prisutnost. Poslanica Filipljanima 4,7 nas ohrabruje: „I mir Božji, koji nadilazi svaki um, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.“

U Kristu možemo pronaći mir čak i usred nesigurnosti.

6. Bog nalazi zadovoljstvo u vama

Neki se ljudi brinu zato što misle da je Bog nezadovoljan njima. No nije potrebno puno da Bog bude zadovoljan vama. Sve što treba je vjera. Kada Mu vjerujemo, kao i Njegovoj milosti i ljubavi, Bog je duboko zadovoljan nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ida R.; Izvor: Christian Today / novizivot


Sponsored ads: