Isus i tebi danas upućuje ove iscjeljujuće riječi

Isus te voli i danas upućuje tebi predivne, iscjeljujuće riječi. Neka te one ohrabre na putu vjere.

U pokušaju da iskušaju Isusa i pronađu nešto za što bi Ga mogli optužiti, farizeji su doveli ženu koju su uhvatili u činu preljuba i postavili je pred Njega. Za pismoznance i farizeje žena uhvaćena u činu preljuba zaslužila je kamenovanje do smrti (Levitski zakonik 20, 10; Ponovljeni zakon 22, 22). Rekoše Isusu:

“U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?” (Ivan 8, 5)

Kao odgovor, Isus se sagnuo i počeo pisati po zemlji. Potom je ustao i nije vidio nikoga osim žene.

Isus se uspravi i reče joj: “Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi? Ona reče: “Nitko, Gospodine.” Reče joj Isus: “Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti.” (Ivan 8, 10-11)

Za Isusa, ova grešnica je bila žena kojoj su bili potrebni ljubav, milost i oprost od Boga.

Isus danas i tebi upućuje ove iscjeljujuće riječi

Isus je razumio svoju misiju na zemlji. Došao je potražiti i spasiti ono što je izgubljeno (Luka 19, 10). Nije došao pozvati pravednike nego grešnike (Marko 2, 17). Zato je proveo mnogo vremena jedući i pijući s carinicima i grešnicima. Kao rezultat toga, pismoznanci i farizeji su ga optužili da je prijatelj grešnika.

Isus se složio s pismoznancima i farizejima da je ova žena imala problem grijeha. Nije gurnuo njezin grijeh pod tepih niti se pretvarao da ne postoji. On mrzi grijeh, no GRIJEH ga je naveo da položi svoj život kako bi grješnici mogli primiti oproštenje grijeha.

Matej u svom zapisu o Isusovom rođenju objašnjava da mu je dano ime “Isus” – što znači “Spasitelj”, “jer će on spasiti svoj narod od njegovih grijeha” (Matej 1, 21).

Književnici i farizeji su optužili ženu i očekivali su da će Isus to isto učiniti. No, On se sagnuo i počeo prstom pisati po zemlji. Što je napisao? Nitko ne zna. I kad je podigao pogled, rekao je ljudima: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.” (Ivan 8, 7). Svi su glasno i jasno čuli te riječi. Osvjedočila ih je njihova vlastita savjest i otišli su, jedan po jedan, počevši od najstarijih, sve dok nije ostao samo Isus sa ženom koja je još uvijek stajala ondje.

O tome se radi u Evanđelju. To je srce Evanđelja – OPROST. Dragi moji, svi smo mi samo hrpa grešnika, ali svi pijemo na istom izvoru milosti i svi slavimo činjenicu da Bog oprašta onima koji mu se obrate u očaju. Umjesto da pokušavamo impresionirati jedni druge koliko smo dobri, trebali bismo podsjetiti jedni druge na to koliko je Bog dobar i koliko nam je potrebno Njegovo beskrajno oproštenje.

Kakvog prijatelja imamo u Isusu! On je pun milosti, ljubavi i oprosta. Tajna blagoslovljenog kršćanskog života je priznati svoje grijehe pred Bogom jer je to PRVI korak za primanja Božjeg oprosta. Budimo iskreni prema Njemu. Ne možemo biti ispravni pred Bogom tako što ćemo biti “bolji” od tog i tog – “Gospodine, ja nisam kao ovaj čovjek.” Umjesto toga, trebamo se poniziti i moliti: “Gospodine, smiluj se meni grešniku milošću spašenom.”

Izvor: novizivot