Je li vam ikada palo na pamet da Isus ima plan i za vas?

Je li vam ikada palo na pamet da Isus ima plan i za vas? Jedna od najslavnijih stvari u vezi s tim Isusovim pozivom jest velika činjenica da niste pozvani slijediti neko vjerovanje, neki princip, neku ideju, već ste pozvani slijediti Isusa.

Dugačak je put koji je vodio iz Galileje do Pentekosta. Dugačak je put kojim je Petar putovao od ribarskih mreža do gornje sobe. Ali on na svom putu nije bio sam!

Vidite, prijatelji moji, onoga trenutka kad ga je Gospodin pozvao, Gospodin je započeo sa svojim planom. On je htio da Petar postane ribar ljudi. I kao što je posuda od gline načinjena u lončarevim rukama, tako je i apostol Petar bio načinjen u Isusovim.

Krist danas nema drugih ruku osim naših da obavimo njegovo djelo; on nema drugih nogu osim naših da tražimo one koji su zalutali; on nema drugih očiju osim naših da sjaje velikom ljubavlju Božjom; on nema drugih usana osim naših da podignu čovječe misli prema gore.

I kao što se jedna posuda oblikuje dodirom ruke Gospodnje, tako je i ovaj ribar bio promijenjen njegovim božanskim dodirom u posudu prikladnu i upotrebljivu Gospodinu. Slava Gospodinu!

Postoji jedna stvar koju želim posebno snažno naglasiti: novo rođenje je trenutačno djelo milosti. Ne možete urasti u spasenje. Ne možete otputovati u novo rođenje. Postoji trenutak kad niste rođeni odozgo i postoji trenutak kad ste rođeni odozgo.

Ili ste spašeni, ili niste

Što se tiče spasenja, ili ste spašeni, ili niste. Vjerujem da mora postojati trenutak kad djelom vjere uzimate Isusa Krista da bude vaš Spasitelj. Onoga trenutka kad povjerujem, on zapisuje oproštenje na moje srce.

Ali nakon što smo nanovo rođeni, nastaje razvoj plana Božjega. Nastaje razvoj božanskog nauma. Postoji rast u spoznaji. Taj rast može doći zapanjujuće brzo božanskim otkrivenjem ili može nastajati tako postupno da je gotovo nevidljiv.

O kako je divno hodati i razgovarati s Isusom dok putujemo cestom života! Svaki korak puta znači novo znanje i svaki dan znači više od njegove istine. Nemojte mi reći da Petar nikada nije išao u školu. Išao je. Studirao je do nogu samog Sina Božjeg; svakoga novog dana nalazimo Isusa kako vježba, uči, oblikuje ovoga svog učenika da bi postao ono što je želio da postane. Vidite, Isus je za Petra imao planove.

Je li vam ikada palo na pamet da on ima plan i za vas? Jedna od najslavnijih stvari u vezi s tim Isusovim pozivom jest velika činjenica da niste pozvani slijediti neko vjerovanje, neki princip, neku ideju, već ste pozvani slijediti Isusa. Gospodin je rekao: “Slijedi mene.”

Koliko ljudi širom svijeta troši svoje vrijeme u borbi za besmislenu nauku ili se bori za određena vjerovanja. Na kraju krajeva, biti kršćanin znači slijediti nekoga. Taj netko je Isus Nazarećanin. Ljude ne spašava Isusovo učenje. Spašava ih Isus.

Autor: Charles S. Price

Izvor: novizivot