Karmički prijestupi: Ako loše govoriš o drugome, ispireš mu grijehe i prizivaš ih sebi!

Energetski vampirizam mnogi promatraju kao krađu energije, ali tu nije riječ o krađi već o dobrovoljnom predavanju energije!

Najčešće su to bliske osobe kao što su djeca, roditelji i partneri, često i radne kolege s kojima provodimo dosta vremena ili osobe koje su se iz nekog razloga zalijepile za naše mentalno tijelo i često o njima razmišljamo. U nekim slučajevima, kada nas savladaju negativne emocije, ljutnja, bijes, strah, ljubomora, u naše se energetsko polje mogu useliti razni entiteti i astralni ostaci, gdje nastavljaju živjeti poput parazita, te hraneći se našom energijom prazne našu bateriju.

Zadržavanjem neke osobe u svom energetskom polju, bilo da su to misaoni ili emocionalni procesi, mi toj osobi predajemo svoju energiju u manjoj ili višoj mjeri. Bilo kakvo mišljenje, kontakt ili još više raspravljanje (ogovaranje) o nekome izvlači nam dragocjenu životnu energiju. Mi već odavno znamo da iz nekog razloga nije poželjno ogovarati nekoga, ali mnogi od nas ne znaju zbog čega je to tako.

Evo zašto…

Ogovaranjem drugih osoba prije svega pravimo karmički prijestup. U polju svakog od nas postoje tamne energetske mrlje, odnosno nisko-frekventne vibracije naših negativnih osobina i grijeha. To su najčešće karmičke nakupine na koje se talože i svakodnevne negativnosti. Osobe koje imaju puno negativnosti u sebi imaju više tih mrlja, što izbija iz njihovog pogleda, izraza lica i sveukupne pojavnosti, tako da je lako uočiti da osoba zrači nekom negativnošću. Međutim, mi nikada ne možemo znati što neko nosi unutar sebe. Kada pođemo ogovarati neku osobu, mi otvorimo svoje energetske kanale i povezujemo se energetski sa tom osobom. S obzirom da je ogovaranje nisko-frekventna aktivnost koja ima negativnu energetsku pozadinu, mi raskopavamo svoj tamni energetski sadržaj i djelujemo iz njega, te u tom trenutku stvaramo silu privlačnosti za iste takve tamne sadržaje iz polja druge osobe i snažno ih privlačimo k sebi, u svoje polje, dok pri tome nesvjesno čistimo polje osobe koju ogovaramo.

Kod nas je uobičajena izjava: neću pričati o njemu, ispirati mu grijehe! Ustvari, tako i jeste. Ali mi ne znamo kakve grijehe neko nosi i što mi ogovaranjem možemo privući sebi. Pogledajmo osobe koje su poznate po kopanju po tuđim životima. Nijedna ne djeluje sretno i ispunjeno, naprotiv, kipe od nezadovoljstva i zlobe, ali to nije sve njihovo, ima tu dosta našeg “zla” koje smo im prepustili i preko tog crnila smo s njima u vezi i imamo razmjenu energije. Mi smo unutar sebe otvoreni za priključak samim posjedovanjem tih negativnih sadržaja, čime automatski dopuštamo razmjenu energije. Kada neko dirne u nas mi mu se sručimo na leđa sa svom svojom negativnošću i obrnuto. Ovo je univerzum tako podesio da nas zaštiti u situacijama kada nemamo nikakvu kontrolu niti mogućnost odbrane. Znači, kopamo li mi po nečijem životu stvaramo privlačnost za isti model događaja i ponašanja koji osuđujemo. Sve se vraća i na kraju se spotaknemo o vlastitu glupost, neukost i neprosvijećenost.

Nekada se pitamo otkud nam odjednom neraspoloženje ili depresija, ne treba nas čuditi ako smo ulazili u bilo kakve misli ili rasprave o nekome. Ako nekoga smatramo lošom osobom ili negativcem, trebamo nastojati da što manje govorimo ili razmišljamo o njemu. Raspravljajući o njegovoj zlobi mi ulazimo u frekvenciju zlobe i lijepo podešavamo svoj prijemnik, pa ujedno gubimo svoj nevini, dječiji aureol i emitiramo energiju frustrirane i negativne osobe. Zabranimo takvim mislima i osobama prilaz tako što ćemo stvoriti zlatno jaje oko sebe uvijek kada pokuša ući u naše polje i načeti naše misli. Ako nekoga ne možemo odlijepiti iz svog mentalnog polja, pošaljimo ga velikom gumenom praćkom u svemir i promatrajmo kako nestaje kao mala točkica, a onda mu zatvorimo prilaz. Možemo vizualizirati zlatni ili srebrni štit, aktivni omotač koji struji oko našeg tijela i sl. Ubrzo će prestati izvlači našu energiju. Ovako se manifestiraju i magijski utjecaji i djelovanje protiv nečije volje na njegov um, što imamo jaču i čistiju auru i manje tamnih energetskih mrlja, to smo spremniji obraniti se od ovakvih utjecaja. Aura se jako dobro čisti redovnom molitvom i meditacijom.

Kod vampirizma se često s jedne strane stvara ovisnost, kada svoj izvor životne energije prebacimo u drugu osobu. To se javlja u bliskim odnosima, roditelji su naši najčešći vampiri koji nas nesvjesno čine ovisnima o sebi i izvlače energiju te postaju naš izvor životne energije. Oni su zakačeni za nas i čine nas ovisnim o svojim stavovima o nama, mišljenju o nekim stvarima, novcu ili emocionalnim obrascima koje su nam nametnuli, te jako utječu na naša emocionalna raspoloženja. Cijeli život nas proganjaju njihove prognoze “od tebe nikada ništa neće biti… ti si nesposoban, ovakav, onakav… novca nema, neće ga nikada ni biti… ništa u životu ne pada s neba, za sve se treba naporno boriti”. Većina nas nikada nije savladala fazu odvajanja od roditelja i samostalnosti, čime smo praktično pripremljeni za stvaranje ovisničkih odnosa, jer su roditelji ostali uštekani u naš priključak, te mentalna povezanost s njihovim pravilima nastavlja izvlačiti našu energiju. Nas jako može umoriti boravak u blizini majke, jer je to jedna nesvjesna borba za energiju, posebno ako se naši životni stavovi bitno razlikuju od njenih. Kada postoji priključak tamo se odvija kaotična borba uvjerenja koja nastoje poništiti jedno drugo pa nas taj proces prazni i rezultira osjećajem krivice i obaveze da isporučimo potrebnu količinu energije. Mi to možemo kompenzirati kroz materijalnu pomoć ili činjenjem usluge, ali nikada nećemo imati osjećaj da smo dali dovoljno i da smo dovoljno dobri. Kada smo samostalni i nezavisni, takvog protoka nema te nema napetosti i neugode.

Ovisnost je posebno zastupljena u partnerskim odnosima u kojima svu svoju energiju prepuštamo partneru i postajemo ovisni o svakom njegovom pokretu, pozivu, rečenici, raspadamo se kada nešto nije u redu, ovakve veze su kao po pravilu pune ljubomore jer uvijek mora postojati nisko-frekventna emocija preko koje će se crpiti energija. Kada nas tako partner iscrpi da nema više što izvući, mi ostajemo bez energije i nemamo više što pružiti, on nas napušta kao iscijeđenu krpu i pronalazi osobu punu entuzijazma i volje za životom u kojoj vidi novi izvor energije. Često su ove “punokrvne” osobe spas za brak u kome je s jedne strane iscijeđena krpa, a s druge energetski vampir, jer partner prebaci fokus sa stalne partnerke i brak opstaje, inače bi se univerzum pobrinuo da se brak raspadne kako bi partnerica preživjela.

Kada se u nekom odnosu stalno ponavlja isti obrazac negativne energije kao što je ljubomora, tu postoji energetski vampirizam, gdje partner nesvjesno podstiče ljubomoru onog drugog kako bi se opskrbio energijom. Ljubomora se pogrešno tumači kao dokaz ljubavi, to je obrnuti proces – ljubav je izvor životne energije, a ljubomora je gubitak, curenje životne energije. Kada partneru treba takav “dokaz ljubavi”, on zapravo treba našu energiju i svjesno ili nesvjesno napravi određeni potez koji će podstaknuti našu ljubomoru i odvrnuti slavinu naše životne energije. Zapravo, mi ne gubimo energiju, ali je velikim dijelom prebacujemo u polje partnera i tako funkcioniramo privezani i ovisni jer nam je on neophodan kako bismo mogli funkcionirati. Međutim, mi često ne prepoznajemo da je došlo do ovisnosti, već to miješamo sa ljubavlju. Veza može biti zdrava i uspješna jedino ako obje osobe zadrže dovoljan nivo samostalnosti i neovisnosti, odnosno imaju svoja samostalna zanimanja, hobi, prijatelje i aktivnosti. Kada visimo na partneru kao dugme, mi smo propali slučaj, energetska nula.

Podijelimo li tako svoju energiju na više strana, mi ličimo na izvor energije na koji je uštekano puno potrošača – majka, partner, suparnica, susjeda, kolega, neprijatelj, prijatelj i sl. Mi smo ovisni i svakome smo dopustili da rovari i useljava se u naš mentalni prostor odakle iznosi sve što mu je volja, svaka misao koju neko od njih iznese “ukrade” djelić naše energije, jer da bismo proizveli misao mi koristimo vlastitu energiju. Kada konstantno mislimo o nekoj stvari na koju smo fokusirani, npr. gradimo kuću ili kupujemo automobil, mi proizvedemo na milijune različitih misli i ideja koje nemilice rasipamo i pri tome smo jako umorni i iscrpljeni, nervozni, i na kraju više nismo sigurni da činimo pravi izbor. Zato je konstruktivno i usmjereno mišljenje najbolji način “štednje” energije. Kada jedan biznismen, multimilijunaš, ne bi imao jasan plan i fokus svog djelovanja, on bi skroz poludio, obolio i osiromašio od gubitka energije. Imati energiju znači biti bogat.

Meditacija i joga su od neprocjenjive važnosti za trening uma i oslobađanje od suvišnih i neželjenih misli. Da bismo sačuvali i povratili energiju mi jednostavno trebamo biti u stanju ne-razmišljanja određeno vrijeme u toku svakog dana. U komunikaciji s drugima neophodno je zadržati svoj unutarnji mir ako mislimo sačuvati vlastitu energiju.

Pogledajmo jednu glazbenu zvijezdu na sceni. Nijedna nema vlastitu energiju. Svakoj je potrebna publika da joj preda energiju, pa da se pokrene. Kada se pokrene, ona emitira ono što je od publike dobila, jer je samo kanal, dobar prijenosnik, zbog određenih psihofizičkih osobina.

Zato su ove ličnosti izvan scene totalno nesređene, nesretne, beživotne i sklone narkomaniji, alkoholu, tabletama. One žive samo kada su na sceni. Slušanje određene glazbe, gledanje filmova, praćenje medija, reklama i sl. je također energetski vampirizam, mi smo stalno izloženi izvlačenju energije na način da je dobrovoljno predajemo kako bismo oživjeli projekt kome je potrebna životna energija, zato činimo bogatim one koji osmišljavaju i realiziraju takve projekte, jer kao što sam rekla – imati energiju znači biti bogat.

Novac je energija i srazmjeran je količini naše životne energije. Država je pravi energetski vampir koji nam izvlači novac kroz poreze i živi tipični parazitski način života, držeći nas u uvjerenju da nam je neophodan tamo neko tko najbolje zna što je dobro za nas.

S obzirom da su nas roditelji već pripremili na takav ovisnički odnos, mi poslušno i dobrovoljno predajemo energiju.

Zauzvrat dobivamo ono što smo emitirali i zato se kaže “narod ima vođu kakvog zaslužuje”, jer su vođe direktan produkt energije kojom su se nahranili.

Izvor: duhovni-razvoj.blogspot.com / Preuzeto sa: atma.hr

Scroll to Top