Molitva za izlazak iz problema: Bog sve može promijeniti

Molitva za izlazak iz problema vam može promijeniti perspektivu. Čak i ako problemi odmah ne nestanu, Bog može promijeniti vaše srce. 

Što vaše oči vide danas? Jeste li nesposobni vidjeti nešto drugo osim problema, nevolja, kaosa, nereda? Je li vam teško moliti za utjehu, jasniju perspektivu, nadu i mir?

Svi se susrećemo s naizgled bezizlaznim situacijama s vremena na vrijeme, ali zato je Krist došao i zato nam je dao Duha Svetoga.

Ako imate problema s tim da se vaše riječi izdignu iznad paničarenja, molite skupa u skladu s ovim riječima upravo sada!

Molitva za izlazak iz problema

Isuse, ponekada se čini kao da je moj svijet van kontrole. Gdje god pogledam, vidim kaos – čak i u mom osobnom životu. Postoje dani kada samo želim sve obrisati ručnikom i reći „Dosta.“ Gdje se mogu okrenuti? S kime mogu razgovarati?

Ti si jedini za kojeg znam da će me iskreno saslušati, Gospodine. I znam da imaš odgovore. Ali čini se da ih ne nalazim. Čeznem vidjeti malo čistine u ovom tunelu.

Potrebno mi je malo nade, Isuse. Tvoja Riječ mi govori da mogu doći tebi za tu nadu i da me nećeš razočarati, da je tvoj teret lagan i svjetao.

Daj mi novu perspektivu, Gospodine, i otpuši paučinu koja bi uneredila moj um i moje viđenje. Svaki put kada sam u iskušenju postati obeshrabrena ili depresivna zbog negativnih događaja ili situacije, pomozi mi okrenuti oči na Tebe.

Pomozi mi zapamtiti da si svo vrijeme bio tu za mene, i sve načine na koje si me nosio kroz teška vremena. Ponekada Ti zaboravim zahvaliti, ali sam tako zahvalna za Tvoju vjernost.

Kada stvari izgledaju beznadno, imat ću nade u Tebe. Umro si da bi nam dao nadu, ne samo za vječnost, nego i za sadašnjost. Ali, također si nam pružio način da svaki dan živimo iznad briga ovog svijeta.

Hvala Ti što me podsjećaš na to u svojoj Riječi. Tvoj duh živi u nama – u meni – kao djetetu i sljedbeniku. Ponekada to zaboravim!

Hvala Ti što me razumiješ i ljubiš, baš takvu kakva jesam. I hvala Ti što si me prihvatio čak i kada sam bila beznadan slučaj – baš kao što smo svi bili u neko vrijeme. Savršeni ljudi u savršenom svijetu ne bi imali potrebu za Tvojim darom nade. S mojim očima na Tebi, želim vidjeti život kakvim ga Ti vidiš.

Ne želim gubiti vrijeme na negativnosti ili povučeno od drugih, fokusirajući se samo na ono što ne može biti, ili ono što se možda nikada ne može promijeniti. Nauči me kako pronaći zadovoljstvo, čak iako moje okolnosti ostaju iste.

S Tvoje perspektive, mogu ostaviti u prošlosti nemoguće te naći snage i hrabrosti da vjerujem da bez obzira što da se dogodi, Tvoja nada će me podići na višu razinu – gdje radost i svrha ponovno vladaju.

U Tvoje dragocjeno Ime koje je iznad svih imena i sve ove zbrke, Amen! (Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Izvor: Crosswalk.com

Vjerujemo da vam je ova molitva za izlazak iz problema bila na blagoslov. Bog može riješiti vaše probleme ili promijeniti vas da se lakše nosite s njima.

Izvor: novizivot

Scroll to Top