PORED PROSTE ŽENE MUŽ ĆE POSTATI FUKARA I PROPALICA: Otac Andrej smatra da devojke već sa 18 prave kardinalnu GREŠKU

Otac Andrej Tkačev otkrio je kako žena treba da se ponaša u braku kako bi ga sačuvala.

Sačuvati bračnu zajednicu danas je veoma teško, budući da je prag tolerancije i razumevanja sve manji. Žene se trude da se drže određenih pravila kako ne bi oterale svog muškarca od sebe, međutim, to nije dovoljno.

Otac Predrag otkrio je tajnu uspešnog braka i na koji način treba zadržati porodicu, ali da ne bi došlo do ozbiljnijih trzavica u braku, problem treba rešiti iz korena.

Protojerej Andrej Tkačev otkrio je kako žene u startu prave grešku prilikom izbora bračnog druga.

Protolerej Andrej Tkačev
foto: Printscreenjutjub/ Телеканал СПАС

Naime, kao navjeći problem vidi to što devojke sa 18 godina gledaju samo kakav je muškarac fizički, sa 25 ih zanima koliko je stekao i šta ima, a kada dođu u 35-tu ne mogu da nađu normalnog muškarca za koga će se udati i sa kojim će osnovati porodicu.

Otac Andrej Tkačev savetuje devojke da ako žele dobrog muža u muškarcu traže sledeće stvari:

1. Da želi decu

Ako muškarac ne želi decu i kaže da je u vezi sa vama samo zbog vas, bežite od njega. Fiziološki i mentalno normalan čovek želi decu, a normalan par nastoji da osnuje porodicu.

2. Da je vredan

Muškarac koji zna da zaradi novac i prehrani porodicu je idealan suprug. Šta vam treba više od toga? Ako muškarac u kuću unese najpotrebnije stvari, onda je dostojan supružnik.

Brak, Muž i žena, Supružnici
foto: Shutterstock

3. Nema loše navike

Ako muškarac radi, može da zaradi za porodicu, ako želi decu, želi porodicu i nema loše navike, onda je on idealan. Pitanje vere je poslednja stvar o kojoj trebate razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Ako muškarac kojeg ste upoznali želi djecu, voli vas, cijeni vas, spreman je preuzeti odgovornost za vas, onda ga ulovite prije nego što ga neko drugi preuzme. Ne biste trebali mnogo razmišljati i čekati da se pojavi bolja prilika.

Na pitanje kako treba da se ponaša žena u braku, otac Andrej je rekao:

Muškarac svuda treba da bude ispred. Tako je Bog naredio. Na muškarcu treba da leži osnovni teret spoljašnjeg života, dok se na ženu stavlja unutrašnji, porodični teret. Može se reći da muž miriše na vetar (on radi na spoljnim granicama), a žena na – ognjište (na njoj je briga o kući). I budući da žene ne samo da rađaju muškarce nego ih bukvalno „proizvode“, vreme je da se dobrovoljno odreknu od borbe za prvenstvo i da ga bez borbe ustupe muškarcu. Osim toga, žena je dužna (čak radi lične sreće) da na sve načine pomaže da u mužu, sinu i bratu vaspitava osobine lidera, glavu kuće, odgovornog i strpljivog čoveka. Tu elementarnu stvar razume veoma mali broj ljudi i zbog toga duša zaista boli.

Žena ne bi trebala da uči muškarca kako da živi. Ona može da uči svoju decu ili drugu ženu, ali ne i svog supruga. Ne postoji muškarac koji ne gleda druge žene. On ne samo da gleda kako ona izgleda, već i kako govori i kako se ponaša.

Svaka supruga treba da se ponaša tako da njen suprug ne poželi da bude sa drugom osim sa njom. Žena treba da bude verna, da brine o kući, voli i odgaja decu i voli svog muža.

Žena mora biti tiha, a ne glasna jer će samo tako zadržati svog muža pored sebe i samo tako on neće poželeti ni jednu drugu. Mnoge žene su danas proste, psuju i na suprugovu jednu reč one odgovore sa deset. Pored ovakvih žena muževi ne napreduju, oni padaju nisko.

Pored mudre i tihe žene, muž će postati pametniji, a pored proste, muž će postati fukara i propalica. Zato bi žene trebale biti malo pametnije. Ne vređajte svoje muževe i ne govorite im ružne stvari. Žena treba da se trudi da drži porodicu na okupu, da bude dobra, pametna, mudra i tiha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: