Što će Bog učiniti kada iskažete milost osobi koja vas je povrijedila?

Kada odaberete iskazati milost i darujete je osobama koji su vas povrijedili, Bog će učiniti nešto izvanredno s vama.

„A rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše nađe se trudna po Duhu Svetom. A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti” (Matej 1,18-19).

Za Josipa je božićna priča mogla biti mnogo drugačija. Razmislite o tome: Bog je mogao odabrati spasiti Josipa od velike zbunjenosti i boli tako što mu je mogao jasno reći o bebi Isusu. No, Josip je to morao čuti od Marije i pomisliti da mu je njegova zaručnica bila nevjerna.

Što je Bog ovdje učinio? On je testirao Josipov karakter. Htio je vidjeti hoće li Josip biti suosjećajan, pun opraštanja i ljubavi. Umjesto da se pokušao osvetiti ili da je postao ljut, on je odlučio ponuditi milost i otpustiti bol.

Prvi se Božić Marija borila sa strahom, a Josip s ljutnjom. To se i danas događa u mnogim brakovima. Često je jedan od supružnika u strahu, a drugi se u isto vrijeme bori s ljutnjom. Josip je imao svaki razlog da bude povrijeđen i ranjen, ali u svojoj povrijeđenosti nije napao Mariju. On joj je ponudio milost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Biblija u Mateju 1,18-19 kaže: „A rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše nađe se trudna po Duhu Svetom. A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti”.

To je predivan primjer milosti. Josip ju nije javno osramotio. On ju nije nastojao poniziti. Samo je rekao: „U redu. Otkazat ćemo vjenčanje”. Josip je stavljen u vrlo tešku situaciju, ali je odabrao učiniti ono što je mislio da bi častilo Boga, iako nije razumio da je nebeski Otac imao veći plan za njega – da postane zemaljski Isusov otac.

Što je vas duboko povrijedio? Držite li se još uvijek svoje boli? Ako je odgovor da, onda je to jedan od razloga zašto niste radosni. Ne možete biti ogorčeni i radosni u isto vrijeme. Izgubili ste radost zato što se držite ogorčenosti.

Nećete ništa promijeniti tako što ćete se držati svoje povrijeđenosti. Nemojte opraštati zato što to druga osoba zaslužuje. Opraštajte zato što je to Bog za vas učinio. Ponudite milost, otpustite bol.

Želite li biti ogorčeni ili blagoslovljeni? Kada odaberete iskazati milost i date ju ljudima koji su vas povrijedili, onda dobivate Božji blagoslov za vaš život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com / novizivot


Sponsored ads: