URADI OVAKO I SVI PROBLEMI ĆE NESTATI KAO RUKOM ODNEŠENI: Poučna priča oca Tadeja

Poučna priča oca Tadeja otkriva kako možemo pobediti sve probleme i prepreke.

Otac Tadej je imao dosta poruka za srpski narod, a napisane su i knjige o njemu. Otac Tadej u mnogim besedama naglašavao je koliko je stanje misli važno za naš život, smirenje i radost. Misli imaju veliku moć i često nismo svesni šta sve možete njima postići. Kada usmerite misli na prave stvari, ne zaboravimo da su one brže i od svetlosti, možemo učiniti velike stvari u životu.

Kada se odreknemo sebe, treba svim srcem osetiti da nemamo u koga da se uzdamo – osim u Boga – i da jedino od Njega možemo očekivati dobro, pomoć i pobedu.

Otac Tadej
foto: Printscreen/youtube

Kao što od sebe ne očekujemo ništa, pošto smo i sami – ništa; tako se isto nadamo da će nam Bog darovati svaku pobedu, po svedočanstvu iz Psalama:

“U Njega se pouzda srce moje i On mi pomože” (Ps 28:7).

Da bismo dobili takvu nadu i pomoć, biće nam od koristi ovakvo razmišljanje:

a) Svemoćni Bog može učiniti sve što želi – pa može i nama pomoći;

b) kao Sveznajući i Premudri, zna sve najsavršenije – pa zna šta je najbolje za svasenje svakog od nas;

v) kao beskrajno Dobar, uvek je spreman da nam svakog dana i svakog trenutka sa neiskazanom ljubavlju pruži pomoć koja nam je – da bi postigli potpunu duhovnu pobedu – potrebna.

Treba samo da Mu se sa čvrstom nadom obratimo. Zar bi onaj Dobri Pastir (Isus Hristos) – Koji je tri godine hodao tražeći zabludele ljude, zvao ih iz sveg glasa, prolio Svoju Krv i dao Svoj Život za njih – mogao, kada oni idu za Njim, kada Mu se sa ljubavlju obraćaju i zovu Ga u pomoć, da ne obrati pažnju na njih, da ih ne uzme na Svoja Božanska pleća, ne donese ih pred horove Anđelske i ne priredi veliku svečanost u čast toga?!

g) Postoji još jedno sredstvo da se oživi nada u Boga, a to je – sećanje na sve slučajeve Božije pomoći koji su zapisani u Svetom u Pismu. Ti tako mnogobrojni slučajevi jasno kazuju da nikada niko – ko se uzda u Boga – nije ostao postiđen i bespomoćan!

“Pogledajte na prošlost…” – govori premudri Sirah – “…i vidite: ko je verovao u Gospoda i ostao postiđen?” Naoružaj se tim mislima i hrabro stupaj na bojište, bori se junački i budi uveren da ćeš odneti pobedu. Jer ćeš – zahvaljujući takvim mislima – zadobiti snažnu nadu u Boga, a ona će ti neprestano donositi Božiju pomoć i davati snagu da pobediš.

Izvor: stil.kurir.rs

Scroll to Top