Život je pun uspona i padova. Uvijek misli na Boga!

Naš je život nekad u usponu, a nekad u padu. I u sretnim i u tužnim trenutcima potrebno je misliti na Boga i vjerovati Mu.

Svaki život je vrijedan življenja. Bog je začeo život. Čovjeku je dao tjelesnu i duhovnu dimenziju. Kao duhovno biće čovjek teži ka ostvarenju svojih ciljeva. I dok ne postignu taj cilj, kršćani i nekršćani prolaze kroz razna iskušenja. Krivulja duhovnog dijagrama čas je u usponu, čas u padu. Izmjenjuju se razni trenutci: sretni, teški, tihi, bolni …

Najuzvišeniji konačni cilj je vječni život, život s našim Stvoriteljem i Spasiteljem, Isusom Kristom. Da potkrijepim biblijskim stihovima:

Sretni trenutci: SLAVLJENJE BOGA

“Pjevajte Bogu, slavite ime njegovo! Uzvisite onoga koji sjedi na oblacima – Gospod mu je ime – i kličite pred njim!” (Psalam 68:4)

Teški trenutci: TRAŽENJE BOGA

“Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se! Jer svatko tko moli, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca, otvorit će se.” (Matej 7:7,8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Tihi trenutci: ŠTOVANJE BOGA

“A ti kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu u tajnosti, I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti javno.” (Matej 6:6)

Bolni trenutci: VJEROVANJE BOGU

“Ne brinite se ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – iskanja svoja obznanjujte Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4:6,7)

Svaki trenutak: ZAHVALJIVANJE BOGU

“Slava Gospodu! Hvalite ime Gospodnje, hvalite, sluge Gospodnje!” ( Psalam 135:1)

“Hvaliite Boga nad bogovima, jer milosrđe njegovo traje dovijeka! (Psalam 136:3)

“Hvalite Gospoda, zazivajte ime njegovo! Obznanite među pucima djela njegova! (Psalam 105:1)

“Hvalite Jahvu jer je dobar, jer je vječna ljubav njegova!” (Psalam 106:1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: novizivot


Sponsored ads: