Jagode vam brzo TRULE i postaju gnjecave? Uz ovaj jednostavan trik biće SVEŽE i sočne DANIMA

Neka toga ko ne voli jagode. Onako sočne i mirisne, uvek su rado viđene na svakoj trpezi. Ipak, mana im je, naročito kad su domaće, da posle dan ili dva, počnu da trule, a onda baš i nisu tako privlačne i ukusne

Međutim, postoji jedan super trik, zahvaljujući kome će vam jagode ostati sveže danima. Jako je jednostavan, ali provereno deluje.

Možda vas zanima

Dakle, kada kupite jagode, dobro ih operite i osušite papirnim ubrusom. Onda ih obavezno stavite u staklenu posudu na čije dno ste stavili ubrus, koji će pokupiti višak vlage zbog kojeg će jagode dugo ostati sveže i neće postati gnjecave.

E sad, kada znate kako da ih sačuvate, morate da znate kao da izaberete one prave, domaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Domaće jagode su svežije, jer nisu prošle dugačak transport, ali i brže propadaju jer imaju manje pesticida. Takođe, one su iste boje i spolaj i iznuta, te imaju puno semenki i veoma su sitne, dok su kod uvoznih semenke sitnije i ređe.

Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisom. One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.

Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke – na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana.

Inače, preporuka je da u ovim prolećnim danima jagode jedete svakodnevno, jer antioksidansi kojima ovo voće obiluje štiti naš organizam od raznih oboljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: Zena.blic.rs


Sponsored ads: