KAKO SE PRAVE NAJBOLJE PALAČINKE? U smesu dodajte jedan sastojak i testo će uvek biti savršeno

Otkrijte rcept uz koji će vaše plačinke svaki put biti savršene.

Palačinke – omiljena poslatica kako dece tako i starijih. Bilo da ih mažete s džemom, kremom ili nekim drugim namazom, retki su oni koji mogu da odole ukusnim plačinkama.

A kako bi bile mekane kao duša, donosimo trik iskusnih domaćica. Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.

Sastojci:

2 jaja

2 kašike biljnog ulja

1 šoljica mleka

2 šoljice brašna

2 kašike brašna

2 kašike šećera

3 kašičice praška za pecivo

¼ kašike soli

Palačinke
foto: Shutterstock

Pored praška za pecivo, i šoljice mleka bilo bi dobro dodati i jednu šoljicu mineralne vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Ako više mleka stavljate palačinke će ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu mekane teksture.

Pomešajte navedene tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.

Ako je suditi po video objavama širom interneta i komentarima ljudi, palačinke će bolje ispasti ako tiganj okrenete naopako, prenosi Večernji list.

Snimak na YouTube pokazuje da se prvo zagreje tiganj, ali s obrnute strane. Ivice tiganja tako su okrenute prema gorioniku, dok se smesa za palačinku izliva na dno tiganja koje je prethodno nauljeno kako se palačinke ne bi lepile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: stil kurir


Sponsored ads: