AKO NEKOGA MRZITE, nakon što pročitate ovaj tekst, dobro ćete razmisliti

Učiteljica je jednog dana zamolila svoje učenike da svako od njih u školu donese nekoliko jagoda u plastičnoj kesi s napomenom da: koliko osoba mrzi, toliko jagoda treba doneti.

Sledeći dan sva deca su donela svoje jagode s imenima. Neki su imali dve, neki tri, neki pet, a neki čak i 20 jagoda. Učiteljica im je tada rekla da te jagode moraju nositi sa sobom gde god da idu i to pune dve nedelje.

Kako su dani prolazili, učenici koji su imali veći broj jagoda počeli su se žaliti da im je preteško i da je miris nepodnošljiv. Po završetku prve nedelje učiteljica je učenike upitala:

„Kako ste se osećali tokom ove nedelje?“ Deca su se samo žalila, a učiteljica im je rekla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

„To je vrlo slično onome što nosite u srcu kada ne volite neke ljude. Mržnja čini srce bolesnim, a vi tu mržnju nosite svuda sa sobom. Ne možete podneti miris pokvarenih jagoda…

Zamislite kako onda mržnja i ogorčenost utiču na vaša srca kada ih nosite u sebi svakog dana.“ Srce je predivan vrt, koji treba svakog dana čistiti od korova. Oprostite onima koji su vas naljutili.

Tako u svome životu stvarate prostor za dobre stvari. Postanite slađi, a ne gorči. Motivišite druge da očiste svoje srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: Pozitivan Stav


Sponsored ads: