Za sve postoji razlog : Kada se osjećate kao da vam se cijeli svijet SRUŠIO, sjetite se OVIH stvari

Svi imamo one trenutke kada stvari počinju da se raspadaju; kada sve iz lošeg prelazi u gore, i jednostavno ne znamo da li bi moglo biti gore.I u tim strašnim trenucima , počinjemo da zapitkujemo naše postojanje i svrhu našeg života.

Istina je, svi smo imali takve trenutke – Mogu reći da jedan takav period i ja doživljavam takođe.Ali život je otkucaj srca, a ne ravna linija.Postoje usponi i padovi , i oni nas podsjećaju da smo živi.Ravna linija znači smrt.

1.Ništa ne traje zauvijek

Možda ste imali uzbuđenje prije nego što se ovo dogodilo , i vidjeli ste da nije trajalo zauvijek, ili ste možda izašli iz teškog perioda i takođe ste razumjeli da to nije trajalo zauvijek.Istina je, ništa ne traje zauvijek – i ovo će se takođe završiti.

2.Uvijek postoji sutra

Danas je možda kišovito, ali sutra će zasijati sunce.Poslije oluje uvijek stiže duga.

3.Nema smisla biti opsjednut stvarima

Pitajte se – imate li bilo kakvog učinka u onome što vam se dešava? Možete li kontrolisati situaciju ? Šta možete učiniti povodom toga? I onda počnite to raditi.Ako je izvan vaše kontrole , nema smisla da budete opsjednuti time.

4.Niste sami

Svi imamo uspone i padove – ničiji život nije savršen.Neki ljudi jednostavno biraju da imaju pozitivniji pogled i rade sve što je moguće da njihova sreća bude ono što zaista zaslužuju.

5.Dobre stvari će doći

Život je pun iznenađenja, pozitivnih baš kao i negativnih.Ako želite da ih prihvatite, dobre stvari će vam doći.Točak se okreće, ne zaboravite to.

6.Ako se plašite toga, suočite se s tim

Strah je naš najveći neprijatelj – međutim, to je iluzija.Ako se plašite nečega što morate uraditi , suočite se sa svojim strahom.

7.Nema nečeg što je ”besplatno”

Ništa u životu ne dolazi besplatno – događaji koji imaju mjesto u vašem životu su tu da izbalansiraju stvari.Vaše akcije izazivaju vašu sreću ili nedostatak nje.Šta god vas je dovelo ovdje je izazov sa kojim se morate suočiti, i jednom kada zaista razumijete lekciju, slijedi nagrada.

8.Ako negativno utiče na vašu sreću, nemojte to raditi

Naša glavna svrha u životu je da budemo iskreni prema sebi i da volimo sebe.Mi doprinosimo našoj sreći i mi doprinosimo našoj bijedi.Ako vas nešto čini nesretnim jednostavno recite ne i radite stvari koje vam donose radost.

9.Vaša situacija neće zaustaviti svijet

I zbog toga, ne bi trebali misliti da vam neko nešto duguje jer se vi ne ojsećate najbolje.Umjesto toga, fokusirajte se na svoje izazove i suočite se s njima.Pomoć je uvijek dobrodošla , ali već imate svu snagu u sebi.

10.Postoji razlog za sve

Nemojte se plašiti zbog toga gdje se nalazite, jer postoji razlog za to.Ništa nije slučajno , i postoji lekcija koju morate naučiti iz toga.

11.Dobri dani su vrijedniji kada vidite loše dane

Ako ne vidite loše , nikada nećete cijeniti dobro.Negativni periodi u životu samo daju više snage pozitivnom, i mogućnost da naučimo sačuvati sreću kroz oba.

12.Vaša priča ne završava tu

Okrećući stranicu u životu će prethodnu ostaviti mračnu i zatvorenu.Nemojte si dozvoliti da ostanete zaglavljeni između zatvorenih stranica – vaša priča se ne završava tamo.Svako novo poglavlje u životu ima svoje nove početke koji donose judrost iz prethodnih i mogućnosti sljedećih.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.