Naš MOZAK je direktno povezan sa SVJETLOM, pomažući nam da dobijemo više SVIJESTI – Prema naučnicima

Nekoliko nedavnih studija pokazale su da postoji određena povezanost sa našom razinom svijesti i svjetla koje donosi potpuno novo značenje pojmu ”prosvjetljenost”.Međutim, kao što ćete vidjeti, ove studije su pokazale neke nevjerovatne nalaze koji bi mogli imati više duboke, duhovne implikacije.

FENOMEN POSMATRAČA

Ova studija je provedena kako bi se saznalo viđe o onome što je poznato kao fenomen posmatrača jer se odnosi na radiologiju.Nešto što je bilo posmatrano prije je da kada su neke ćelije bile tretirane zračenjem, druge obližnje ćelije pokazale su znakove da su takođe pod uticajem zračenja.

Da bi se utvrdilo koliko je daleko fenomen dosegao, istraživači su zračili jednog štakora, a zatim stavili drugog štakora koji nije primio nikakvo zračenje.Kao što se ispostavilo, štakor koji nije bio emitiran uskoro je pokazivao znakove da je bio, dokazujući da taj fenomen posmatrača doseže izvan ćelija u jednom tijelu.

BIOPOTONI

Rezultat istraživanja bio je da naučnici vjeruju da neuroni u mozgu i ostatku tijela proizvode nešto što nazivaju biopotonima.To su fotoni koji su zapravo na vidljivom spektru, između ljubičaste i blizu infracrvene površine između 1300 i 200 nanometara.

To znači da postoje dobre šanse da naši mozgovi komuniciraju kroz svjetlost, kako u našim tijelima tako i u ostalima oko nas, a da to ne shvatamo.Ono što su naučnici otkrili jest da se u mozgovima štakora prenosi jedan biopoton po neuronu po minuti, ali u ljudskim umovima procjenjuje se da se preko jedne milijarde biopotona prenose svake sekunde.

SVJESNOST I SVJETLO

Činjenica da postoji veza s većom svjesnošću i veći broj biopotona koji se rpenose doveli su mnoge da se pitaju postoji li istina da su ljudi koji su postigli višu razinu svijesti doista ”prosvjetljeni” i da proizvode više svjetla od drugih ljudi.

Postoje neke drevne religije i tekstovi koji prikazuju prosvijetljene pojedince kao da imaju krug svjetlosti oko glave.Ti sakralni pojedinci su viđeni u drevnoj Grčkoj i Rimu i naukama katolicizma, budizma, hinduizma i islama.Rečeno je da rade na višoj razini svijesti od normalnih ljudi.

TIJELO I DUH

Nešto što naučnici ne razmatraju previše blisko jest implikacija da naš duh i svijest nisu posve sadržani u našim fizičkim tijelima.Uostalom, svjetlo koje se proizvodi može napustiti naše tijelo i biti pokupljena od strane drugih.To se dodatno objašnjava svantnim zagušenjem, fenomenom u kojem će dva zapletena protona reagovati na isti način čak i ako su daleko jedan od drugog.

Jedna stvar koja se vidi s kvantnim zapletenjem je da kada se posmatra jedan proton, to je u određenom stanju.Zatim, kada se posmatra drugi, on je takođe u istom stanju.Moguće je da je sam čin posmatranja ono što uzrokuje druge da preuzmu isto stanje jer biopotoni u našoj svijesti komuniciraju s njim bez našeg znanja.

Iako je nemoguće izvesti konkretne zaključke o ovome, već postoje doista uzbudljive stvari koje se događaju u naučnoj zajednici koja bi mogla imati neke vrlo duhovne implikacije o tome kako funkcioniše naša svijest, pa čak i ono što nas čini svjesnim.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Scroll to Top