Pronalazak koji je pomerio graniice nauke: Mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo!

Ono što je bio san čovečanstva da se napravi mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo, ostvaren je zahvaljujući novosadskom pronalazaču Veljku Milkoviću koji je izumeo mašinu kojom pomera temelje nauke.

 

Prvi put je, prema rečima stranih naučnika, dokazano da se iz jednog mehaničkog procesa može dobiti više energije nego što je u njega uloženo. Milkovićev “dvostepeni mehanički oscilator”, na osnovu koga je on patentirao jedinstvenu pumpu za vodu, obišao je svet. Milković se tu nije zaustavio, pa je poboljšao svoj oscilator, te sada 40 puta duže traje klatno oscilacije, a kako kaže ponekad mašina i sama proradi.
Iako deluje jednostavno, prema rečima naučnika, radi se o fundamentalnom otkriću – spoju poluge i klatna, ljuljaške i klackalice kojim se dobio novi mehanički uređaj, koji može da olakša brojne teške poslove među kojima su vađenje nafte, rad teških presa, proizvodnju struje.

Reč je o čistom izvoru energije, koji može da spreči konflikte u svetu.

Cela nauka i tehnika otišle su u pogrešnom pravcu. Sad imamo napredniju tehniku, koja radi po potpuno novim principima. Imamo klatno i polugu i inetrakciju klatna i poluge. Arhimed se bavio polugom, Galilej klatnom, ali nisu se mogli udružiti zato što nisu živeli u isto vreme… Oni nisu mogli sarađivati, a ove dve stvari nisu spajane – kaže Milković..

Kako kaže ovo znači “da imamo izobilje energije od gravitacije, jer klatno osciluje usled gravitacione sile, gravitacija je nepotrošiva i na nju ne možemo uticati. Imamo potpuno prirodnu energiju, koja ne može da se potroši“.

Malo kroz šalu ovaj istraživač kaže: “Ovo može biti i dobra teretana, u kojoj bi se struja proizvodila snagom ljudskih mišića, a kako kaže na taj način bi se rešio problem nezaposlenosti, ali i huligana. Ovde bi se svaki čovek bavio sportom, a za razliku od plaćanja teretane, ovde bi za vežbanje bili plaćeni”.
S puno ponosa, Milković kaže da je ovo njegovo otkriće zatalasalo svet. Koristeći njegov princip u Italiji se već prave pumpe za vodu, a proučavanjem njegovog patenta bave se i u Americi, Indiji, Meksiku…

Pre nekoliko godina, američka organizacija “Nju enerdži kongres” ovaj patent proglasila je za jedan od 100 najboljih energetskih tehnologija, a Gravitaciona energetska korporacija iz Amerike nagradila ga je s 200 deonica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Veljko Milković rođen je 1949. u Subotici i od 1952. živi u Novom Sadu gde se školovao i studirao istoriju. Pored zanimanja za prošlost, bavi se istraživanjem, pronalazaštvom, inovacijama, izučavanjem istorije pronalazaka, futurističkim projektima, pisanjem…

Ovo kaže Veljko Milković:

Postoje eksperimentalni i teorijski argumenti vezani za gravitacionu mašinu sa pogonskim klatnom koja ne funkcioniše u skladu sa današnjim zakonima termodinamike, Karnoovim ciklusom, Džulovim eksperimentima. Isključivost u nauci ograničava pa tako i verovanje u savršenost i sveobuhvatnost već pomenutog zakona.

Pomenuti razlozi su dovoljni i očigledni da je potrebna promena tj. revizija zakona. Robovanje dogmi da se stanje ne može menjati na bolje, pogoduje održavanju irazvoju „prljavih tehnologija“. Panika zbog ograničenih rezervi fosilnih goriva stvara vodeći motiv: ratovanje zbog energetskih izvora.

Očekuju se i nadalje ratovanja i lokalni ekscesi zbog nafte, gasa i uglja. Nemoguće je kontrolisati i znati tok rata, pre ili kasnije jedan od „lokalnih“ može dobiti veće razmere ili ono najgore, nesagledive posledice ukoliko bi počeo Treći svetski rat.

Prihvatanjem činjenica da je gravitaciona mašina moguća, smanjila bi se potreba za daljim naoružavanjem kako za potrebe odbrane sopstvenih energetskih izvora tako i potreba za osvajanjem tuđih teritorija.

Ako je borba za životni prostor i osvajanje tuđih teritorija, radi iskorišćavanja tamošnjih resursa, jedan od osnovnih imperijalnih ciljeva, ovaj cilj bi, svakako, nestao prihvatanjem ideje o postojanju ovakve mašine.

Sadašnji život je nemoguće zamisliti bez energenata, koji pak s druge strane ima sve manje, zato je korisno istraživati.

Neprihvatanje novih ideja i robovanje nabeđenoj nauci neće nas održati na sadašnjem nivou, naprotiv samo unazaditi.

Pogledajte video ispod a ostale video o ovom naučiniku možete pogledati na njegovom Youtube kanalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Oaza Znanja / Foto: privatna arhiva


Sponsored ads: