/5 kriminalnih zagonetki koje će samo najbistriji umovi rešiti

5 kriminalnih zagonetki koje će samo najbistriji umovi rešiti

Da biste postali specijalni FBI agent, morate posedovati neke izvanredne veštine. Kandidati za ovaj posao moraju proći brojne testove i odgovoriti na mnoga pitanja koja će pokazati da li imaju potencijala. Mi smo vam pripremili 5 posebnih slučajeva koja morate rešiti kako biste se osećali kao specijalni agent. Smestite se udobno, uključite moždane vijuge i možemo da počnemo.

1. Serijski ubica

Serijski ubica je pozvao potencijalnu žrtvu u svoj dom. Zajedno su večerali, a nakon toga ubica je ponudila svojoj žrtvi jabuku. Žrtva je rekla da je već sita. Ubica je podelila jabuku na pola kako bi je zajedno pojeli. Obe su počele da jedu jabuku, a kako je gošća probala jabuku, tako je umrla.

Pitanje:

Ako su obe jele istu jabuku, kako je jedna od njih preživela, a druga umrla?

Odgovor:

Ubica je koristio nož presvučen otrovom samo sa jedne strane.

2. Ubistvo kod kuće

Čovek je pronađen ubijen u nedelju popodne. U vreme ubistva, četvoro ljudi je bilo u kući – žena, kuvarica, sobarica i baštovan. Policija je pozvana da istraži ubistvo. Svi su rekli policiji šta su radili u momentu ubistva.

Žena je rekla: “Čitala sam knjigu.”
Kuvarica je rekla: “Spremala sam doručak.”
Sobarica je rekla: “Sređivala sam sto.”
Baštovan je rekao: “Zalivao sam biljke.”
Nakon slušanja izjava, policija je uhapsila ubicu.

Pitanje:

Ko je ubica i kako je policija to znala?

Odgovor:

Kuvarica je to uradila. Ne spremate doručak popodne.

Ukraden novac

Muškarac je ostavio 100 dolara na stolu i otišao na posao. Kad se vratio, novca nije bilo. Imao je tri osumnjičena: kuvara, sobaricu i električara.

Kuvar je rekao: “Stavio sam novčanicu ispod knjige kako bi bila na sigurnom”, muškarc je proverio i nije je bilo tamo.
Sobarica je rekla: “Stavila sam novčanicu između strana 10 i 11 kako bi bila na sigurnom”, muškarac je proverio knjigu i novčanice nije bilo.
Električar je rekao: “Video sam novčanicu kako viri iz knjige, pa sam je stavio između 11. i 12. strane kako bi bila na sigurnom.”
Muškarac je odmah znao ko mu je ukrao novac.

Pitanje:

Ko je lopov?


Odgovor:

Elekričar je ukrao novac.
Ako je muškarac potražio novac između 10. i 11. strane, onda bi stranice 11 i 12 bile suprotne strane istog lista i električar ne bi mogao da uradi to što je rekao.

Zamagljeni prozor

Bena je mrtvog u njegovoj dnevnoj sobi pronašao prijatelj Džon. Džon je pozvao policiju i rekao im šta se dogodilo. Rekao je: “Prolazio sam pored Benove kuće i video svetlo u njegovoj sobi. Odlučio sam da pogledam spolja da li je tu. Bilo je mraza na prozoru, pa sam obrisao i tada sam video telo. Obio sam vrata od kuće kako bi otkrio šta se desilo i zatekao sam svog prijatelja mrtvog. Odmah sam pozvao policiju.”
Detektiv je odmah znao da Džon laže.

Pitanje:

Kako je detektiv znao?

Odgovor:

Prozori se zamagljuju iznutra, ne spolja. Stoga, Džon nije mogao da ga obriše kako bi video svog prijatelja.