Ako NE ZNATE šta da radite sa SVOJIM ŽIVOTOM, obavezno PROČITAJTE OVO

Ponekad u životu nalazimo se na slijepom kraju.Ili raskrižju.Ili na putu koji ne vodi nigdje.Bez obzira na to u kojoj ste fazi života, ako niste zadovoljni ili sigurni kako nastaviti, onda morate ponovo procijeniti.

Ne možete znati šta će vas činiti sretnim pet godina od sada.Ali možete znati šta vas sada čini sretnim i ako vaš trenutni položaj nije to, onda morate krenuti dalje.

Ne možete shvatiti cijelu budućnost

Zapamtite, ne znate šta slijedi.Život je pun zanimljivih skretanja, ali ako neprestano slijedimo stvari koje uživamo raditi  učinit će put zabavnijim i zanimljivijim.Možda sada uživate u pravljenju nakita.Možda ga možete prodati.Kroz pet godina, možda ćete biti supješni dizajner nakita ili možda prijeći na drugi zanat.Nije važno.

Pokušajte se ugodno osjećati s nelagodom

Ponekad je život neugodan.Ponekad nemamo dovoljno novca za sve što želimo učiniti.Ako imate nešto što stvarno želite slijediti, onda morate biti u stanju živjeti s nekom količinom nelagode kako bi to učinili.Život je neizvjestan.Idite s njim.

Prebrodite smetnje.Prestanite odugovlačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Ne postajete mlađi.Žao mi je, ali istina je.Ako ne počnete uzimati vrijeme kako biste ostvarili svoje snove, možda ćete se naći na kraju svog života a nećete imati šta pokazati .Ako ste ozbiljni u jurenju snova – bilo da se radi o dizajnu nakita, profesionalnom skejtbordingu ili bogatom i potnatom – bolje da se odmah uputite ka tome.Napravite svoje prve korake.

Postavite si pitanja

Odvojite malo vremena za sebe.Postavite si velika pitanja.I mala.Saznajte o sebi.Meditirajte.Zapišite stvari koje vas zanimaju i stvari koje biste mogli zamisliti da radite ako vrijeme i novac ne bi bili objekti.Sanjajte veliko.Umirite svoj um i stvarno zamislite da radite one stvari.

Otvorite vrata

Prilika možda kuca na vrata, ali ako ne otvorite vrata kako možete iskoristiti prednost?Morate iskoristiti prilike kada vam se ukažu.POnekad nije pravi trenutak, ali nije važno.Prilike se događaju kada se dogode.Otvorite vrata ili će ta prilika otići i pokucati na nečija druga.

Morate donositi doluke i isprobavati stvari – čak i ako ih na kraju zamrzite ili poželite raditi nešto drugo.Na kraju života, nećete požaliti što ste pokušavali i niste uspjeli, ali ćete požaliti što nikada uopšte niste pokušali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.


Sponsored ads: