Američki znanstvenik tvrdi da je ovo najmoćnija molitva!

Gayātrī Mantra najmoćnija je molitva u svijetu, kaže američki znanstvenik dr. Howard Streingeril!


Dr. Howard Streingeril je američki znanstvenik. Prikupio je mantre, crkvene pjesme (slavopojke) i zazive širom svijeta i iz svih religija i testirao njihovu snagu u svom laboratoriju. Došao je do zaključka da hinduistička Vedska Gayātrī Mantra sa znanstvenog gledišta donosi najviše dobrobiti.

Utvrdio je da Gayātrī Mantra proizvodi 110 000 zvučnih valova u sekundi.

To je najviša razina i tako je utvrdio da je to najsnažnija molitva na svijetu. Utvrdio je da su kombinacija zvuka i varijacije u zvučnim valovima te posebno njihova frekvencija u stanju razviti specifične duhovne potencijale.

Sveučilište u Hamburgu pokrenulo je ovo istraživanje o djelotvornosti Gayātrī Mantre kako na mentalnoj tako i na fizičkoj razini stvorenoga. Rezultate pogledajte niže…

Zanimljivost: Gayātrī Mantra se emitira svakoga dana u trajanju od 15 minuta u 19 sati na Radio Paramaribo, Surinam, Južna Amerika tijekom posljednje dvije godine, a isto tako i u Amsterdamu, Nizozemska, tijekom posljednjih šest mjeseci.

Porijeklo i značenje

Gāyatrī Mantra je najpoznatija mantra iz drevnih Veda, pretpostavlja se da je stara više milijuna godina, ona nema poznatog autora – u stvari njenim autorom se smatra svetac – mudrac Vishvamitra kojem je mantra bila otkrivena od strane same Božanske Osobe, a zapisana je pred nekih 5000 godina. Ona je stih iz sukte Rigvede (Mandala 3.62.10). Gāyatrī je naziv vedskog metra u kojem je sastavljena. Često se naziva i Sāvitrī mantra.

Gayatri-Mata-With-Gayatri-Mantra-Wallpaper

Gayatri mantra je upućena Bogu kroz energiju Sunca i ima bezgraničnu snagu. To je vibrantna formula koja ima ogromne, uistinu zapanjujuće moći jer je Sunce njeno vladajuće božanstvo, odnosno Božanska Osoba preko Sunca, koje je Njegovo “Oko” ili sjaj.

Gayatri je Božanstvo – Majka Veda (ženski aspekt Boga), ona štiti svakoga koji je ponavlja i prisutna je gdje god se pjeva njena mantra.

Gãyatrì mantra je univerzalna molitva kojom se ne traži ni oprost ni milosrđe, već se moli za čist i bistar intelekt u kojem bi se bez iskrivljavanja mogla odraziti Istina. Njome se mogu jednako koristiti i muškarci i žene svih podneblja i svih vjera. Ona priziva uzvišenu silu sadržanu u Bogu preko Sunca kao Njegovog oka u tri svijeta da probudi i ojača duhovnu inteligenciju, kako bi mogla voditi čovjeka kroz intenzivnu duhovnu disciplinu – sãdhanu do konačnog uspjeha. Ona daje beskrajnu snagu da prevladamo sve poteškoće i vodi nas do mira i blaženstva. Ništa nas toliko ne pročišćava na Zemlji kao ova mantra.

Gãyatrì je Majka Veda i ona uništava grijehe. Ponavljanje gãyatrì mantre daje plodove kao i recitiranje svih četiriju Veda. Ta mantra ponavljana tri puta svakog dana donosi veliku sreću- kalyãna.To je najuzvišenija vedska mantra koja uklanja strah i sve bolesti, daruje savršeno zdravlje, ljepotu, snagu, vitalnost, magnetsku auru lica (sjaj Brahme), uništava karmu i blagoslivlja nas oslobođenjem!

Napomena: Gayatri je najmoćnija ako vam je da autorizirani duhovni učitelj procesom inicijacije (najčešće uz dodatne mantre koje je podržavaju).

Hare Krišna mantra – transcendentalna zvučna vibracija – najbolja mantra za doba Kali yuge

Gayatri mantra

Devanagari sanskrt:

ॐ भूर्भुवः॒ स्वः ।
तत्स॑वि॒तुर्वरे॑ण्यं॒
भर्गो॑ दे॒वस्य॑ धीमहि ।
धियो॒ यो नः॑ प्रचो॒दया॑त् ॥

Latinica:

Oṃ bhūr bhuvaḥ svaḥ
tát savitúr váreṇyaṃ
bhárgo devásya dhīmahi
dhíyo yó naḥ pracodáyāt

Čita se:

Om Bhur Bhuva Svaha
Tat Savitur Varenjam
Bhargo Devasja Dimahi
Dhijo Jo na Praćodajat

Značenje riječ po riječ:

OM : Para Brahman, Božanska osoba
BHUR : Bhu Loka ili fizički plan. Također se odnosi na tijelo sačinjeno od pet
elemenata koji čine Prirodu ( Prakriti ).
BHUVAH : Bhuvah Loka ili srednji svijet.
S(U)VAHA : Svarga Loka ili Nebo, Zemlja Polubogova
TAT : To, Paramatma, Bog ili Brahman
SAVITUR : Ono iz čega je sve ovo rođeno
VARENJAM : Dostojan obožavanja
BHARGO : Zračenje, duhovni sjaj, bljesak, svjetlo koje nam daruje mudrost.
DEVASJA : Božanska stvarnost
DHIMAHI : Mi meditiramo
DHIJO : Buddhi, intelekt
JO : koji
NAH : naš
PRAĆODAJAT : obasjava, prosvjetljuje

Značenje:

Gajatri mantra može biti prevedena na puno načina, jedan od načina je slijedeći:

Om, mi meditiramo na duhovni sjaj Te, dostojne obožavanja Božanske osobe, izvora fizičke, astralne i nebeske sfere postojanja. Neka To vrhovno božansko Biće osvijetli naš intelekt, tako da možemo ostvariti i jasno spoznati vrhovnu Istinu.

Dobrobiti na materijalnoj i fizičkoj razini:

 • Pruža privlačnu osobnost
 • Razvija sposobnost govorenja
 • Štiti od siromaštva i nesposobnosti
 • Stvara zaštitničku auru oko osobe
 • Primjećuje se sjaj u očima
 • Štiti od štetnih utjecaja, neželjenih okolnosti i opasnih situacija
 • Aktivira unutarnje centre u tijelu
 • Beeja mantre u mantri aktiviraju živce i žlijezde
 • Kada se izgovara vibracije se šire u okruženje i privlače slične pozitivne atome i vraćaju ih izvorištu (osobi koja mantru izgovara) i ispunjavaju ga na taj način stvorenom pozitivnom energijom
 • Redovito izgovaranje održava osobu i njegovu obitelj uvijek u blagostanju i obilju
 • Razvijaju se sljedeća obilježja: odvažnost, zadovoljstvo, ljubav, bogatstvo, oštroumnost, jači imunitet, bistar um, savršeni nadzor nad osjetilima, predanost, pamćenje, privlači životnu snagu, dalekovidnost, budnost, poboljšava produktivnost, čini vas veselim, idealističnim, odvažnim, punim mudrosti i uklanja sebičnost te promiče usmjerenost na služenje
 • Ozračje oko osobe je smireno
 • Osoba koja izgovara Gayātrī Mantru nikada neće voditi ponižavajući život. To će uvijek bili život ispunjen blaženstvom.

Istančane i duhovne dobrobiti

 • Razvija posvećenu i usredotočenu psihu
 • Pruža 8 oblika moći (siddhi) i 9 obilježja (niddhi) i nekoliko podobilježja koja se nazivaju riddhi (siddhi – skrivena moć, moć koja se stječe duhovnom disciplinom, nidhi – blago, imetak)
 • Omogućuje pozitivno djelovanje na okruženje i korištenje božanske energije za dobrobit svijeta
 • Osoba razvija božansku magnetsku privlačnost
 • Otklanja neznanje, nesigurnost i nesposobnost
 • Stvara magnetski privlačnu osobnost
 • Razvija osjećaj mira, čini vas svjesnim nove snage koja djeluje u vama
 • Potiče osobu da se počinje zanimati za plemenita djela
 • Kada se napravi pogreška, omogućuje da ju odmah spoznate i osjećate žaljenje zbog toga te poduzimate aktivnosti kako biste se popravili kako pogreške ne biste ponavljali
 • Razvija intuiciju i pruža uvid u buduće događaje prije no što se dogode
 • Razvija sposobnost čitanja misli
 • Razvija sposobnost da utječete na ljude i da u njih usađujete dobre misli
 • Redovito izgovaranje čini da se ostvari sve što ta osoba izgovori i da se materijalizira
 • Vidi božansku svjetlost u svemu oko sebe
 • Osoba može prenijeti dio svoje duhovne energije na druge

Zapamtimo:

“Pojedinac koji živi i vibrira u usklađivanju s energijom Svjetla, Radosti i Mira omogućit će beskonačnu protutežu negativnosti od deset milijuna ljudi, koji žive u nižim nivoima energije!” – Dr. Wayne W. Dyer

magicus.info /wikipedia / atma.hr

Scroll to Top