FROJD – 5 OSOBINA KOJE IMA ZRELA I SNAŽNA LIČNOST: Proverite da li ste to vi po mišljenju najčuvenijeg psihologa!

Frojd je govorio da zrela, jaka i samostalna ličnost ima sledećih 5 osobina – čuveni psihijatar je cenio ljude koji preuzimaju odgovornost za svoj život!

Introvertni ili ekstrovertni, odnosno otvoreni ili zatvoreni, svaka osoba u svojoj duši krije jedan sasvim svoj i autentičan mali svet. U najnežnijoj duši koju poznajete može biti skrivena snažna ličnost koja pomera granice i osvaja vrhove – nako ko je spreman da se bori za svoje snove. Čuveni psiholog Sigmund Frojd istakao je da zrela, nezavisna i samostalna osoba poseduje sledećih 5 osobina:

1. Ne raspravlja se i ne odgovara na grubost – Ovi ljudi se maksimalno trude da izbegnu konflikte i svađe. Imaju visoko samopouzdanje, smireni su i ne žele da se izlažu negativnoj komunikaciji. “Psi vole svoje prijatelje i ujedaju neprijatelje, sasvim suprotno ljudima koji nisu sposobni za čistu ljubav i koji uvijek mešaju ljubav s mržnjom.” – govorio je Frojd.

2. Ne žali se na svoju sudbinu – Jaka i nezavisna osoba ne želi da se igra žrtve. Ona prihvata situaciju takvu kakva jeste, analizira je, želi da pronađe rešenja i odgovore i da je poboljša. Njen životni moto je – Sama biram život kakav želim. Zbog toga preuzima odgovornost i menja ga iz korena kada počne da se odvija u smeru koji joj se ne dopada.

3. Jaka osoba stalno uči – Unutrašnja snaga čoveka je u njegovom duhu i mentalnim sposobnostima, u obrazovanju i sposobnosti adekvatnog razmišljanja. Konstantno učenje čini da se čovek neprestano razvija na mnogim poljima.

4. Zna kako da voli, želi i da radi – Frojd je govorio: “Voleti i raditi srodne su sposobnosti koje su znak pune zrelosti.” Zato u svemu pronađite ljubav, u svakom ttrenutku uskladite svoje želje sa onim što radite, pronađite svetliju perspektivu. To je ono što zrele osobe čini uspešnim.

4. Jednostavnost u svemu – Što je osoba zanimljivija i složenija, njen unutrašnji svet je jednostavniji. Sigmund Frojd je tako mislio.

Izvor: Sensa

Scroll to Top