5 STVARI KOJE NE MOŽETE KUPITI U SEVERNOJ KOREJI: Da li je ovo normalno?

Sve što mi smatramo normalnim i očekivanim, u Severnoj Koreji to nije slučaj

Evo šta ne možete kupiti u Severnoj Koreji:

1. Kondome

Stanovnici Severne Koreje veoma su zatvoreni i konzervativni po pitanju seksa. Za kondome većina nisu ni čula, iz razloga jer tako neštu u Severnoj Koreji ne postoji. Kao prvo, većina stanovnika ne može da priušti sebi stvari za jednokratnu upotrebu. Postoje razni vidovi kontracepcije koji su dostupni bogatim slojevima društva, dok siromašni slojevi nemaju dostupnu kontracepciju.

2. Sanitarne pakete ili higijenske uložke!

Žene mahom higijenske uloške prave od korišćene, stare odeće. Sanitarni paketi nisu dostupni ženama svih ekonoskih slojeva. Žene u Severnoj Koreji često kupe pamučnu krpu i iseku je kako bi je koristile tokom menstruacije. Često je nakon toga operu i ponovo koriste.

3. Brza hrana

Većina stanovništva Severne Koreje ne zna šta je brza hrana. U glavnom gradu Severne Koreje postoji nekoliko mesta na kojima možete kupiti picu ili hamburger, ali većina ljudi i ne zna šta je to!

4.Farba za kosu

Žene koje su udate ili studiraju, moraju da nose skraćenu kosu. Farbanje nije dozvoljeno, pa čak i da na crnom tržištu kupe farbu, ne smeju da je koriste.

Mlađi muškarci ne smeju da imaju kosu dužu od 5cm.

5. Jelka

Božićna jelka nije dozvoljena u Severnoj Koreji nije dozvoljena. Ako čitaj bibliju u Severnoj Koreji, možeš zbog toga da budeš uhapšen i osuđen. Isto je i sa jelkom. To je tradicija koja nije dozvoljena u ovoj zemlji.

Izvor: stil.kurir.rs