/Kreativne ideje za doček Nove godine

Kreativne ideje za doček Nove godine

Praznici nam polako kucaju na vrata. Grad je već uveliko osvetljen novogodišnjom rasvetom, šoping groznica je odavno počela, a vi još niste odlučili gde ćete provesti novogodišnju noć. Ne brinite, niste još zakasnili.

 

Novogodišnja noć, Božić, slave koje nam dolaze u zimskim mesecima, vremena su kada donosimo razne, za nas bitne životne odluke. To je vreme kada obećavamo sebi da više nećemo raditi neke stvari, da ćemo nešto promeniti, da ćemo biti bolji, da ćemo se više smejati i voleti. To je vreme kada obećavamo da ćemo gledati samo napred, samo lepo, dok ćemo prošlost i ružno zaboraviti.

 

Gde za Novu godinu?

 

Ukoliko još niste odlučili gde biste mogli provesti novu godinu, evo nekih ideja.

 

Porodična atmosfera

 

Za početak, zašto ove godine možda ne biste ostali kod kuće, sa porodicom, prijateljima, ili pak sa svojom lepšom ili jačom polovinom. Intimna atmosfera, novogodišnja trpeza, jelka u polumraku i sva ostala dekoracija u vidu lampi i svećica, živahan razgovor, muzika, pokoja čašica više, pa možda čak i idealan poklon za vas – sve su to čari topline doma u novogodišnjoj noći.

 

Za mlade roditelje nema lepšeg osećaja nego provesti praznike sa svojom decom, pripremajući za njih najrazličitije novogodišnje đakonije, kolače raznih oblika i boja, i to sve naravno uz njihovu asistenciju. Gledati dečiji osmeh i radost dok raspakuju poklone koje su pronašli ispod jelke, misleći da ih je tu ostavio Deda mraz, najlepši je novogodišnji poklon za odrasle.

 

Klub, kafana

 

Ako ste ipak od onih koji ne miruju, koji obožavaju izlaske, pa vas ni ova noć neće ostaviti kući, možete rezervisati mesto za sebe i društvo u svom omiljenom kafiću, klubu, ili nekom drugom lokalu gde smatrate da bi atmosfera mogla biti dobra i na zavidnom nivou. Uz svoje prijatelje, sigurno vam neće biti dosadno, a čestitke vam možda pruže i priliku da upoznate neke nove ljude.

 

Trgovi

 

Bilo da ste u svom gradu, ili ste pak rešili da obiđete neku od evropskih prestonica za vreme praznika, izbor je i te kako veliki. Svake godine, gotovi svi evropski, ali i svetski gradski trgovi, pa i trgovi naše zemlje, takmiče se koji će od njih biti lepše uređen, koji će imati lepše osvetljenje, bolji vatromet. Na svim trgovima okuplja se more stranaca, koji uz muziku, čaj, kuvano vino, pa i uz hranu, dočekuju novu i lepšu narednu godinu. Tako su Beč, Prag, Krakov, Moskva, Pariz, Budimpešta, neke od najlepših destinacija u kojima se možete obreti u danima praznika, i to uz vrlo pristojne cene angažmana koje vam nude naše agencije.

 

Sedeljke

 

Ukoliko neko od vaših prijatelja organizuje sedeljku u svom stanu, ili ste pak vi odlučili da ove godine to organizujete za vas i vaš veliki krug prijatelja, ovo jeste takođe jedan od lepih načina da proslavite novogodišnju noć. Možete samostalno pripremiti sve što je potrebno ili se pak grupno organizovati i podeliti obaveze. Malo hrane koju svi vole, piće, sokovi, pa i malo alkohola, dozvoljeno je u ovoj noći. Kolači, muzika, baloni, i novogodišnji ukrasi, sve to dolazi u obzir kako bi ugođaj bio potpun. Takođe, na taj način ćete biti u prilici i da jedni sa drugima razmenite najlepše želje i čestitke za Novu godinu.

Oaza Znanja