Ovaj parfem je najskuplji na svijetu, košta više od milion dolara

Parfem Shumukh proglašen je najskupljim na svijetu, izvještava magazin Wealthy Gorila. Naime, jedna bočica košta 1,29 miliona dolara.

Uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svijetu, tačnije 3.500. Napravio ga je Asghar Adam Ali, vlasnik luskuzne kompanije Nabeel Perfumes. Prvi put je predstavljen 2019. godine u hotelu Armani u Dubaiju.

Shumukh također ima bisere, 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Trebalo je više od 490 pokušaja da se dođe do idealnog mirisa. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Miris Shumukha traje više od 12 sati nakon što ga nanesete na kožu. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je nevjerovatna činjenica. Ovaj parfem je unisex.

Neki od parfema koji su se također našli na lisiti najskupljih su: JAR Bolt of Lightning, Joy by Jean Patou, Caron Poivre, Hermes 24 Faubourg, Clive Christian No.1… Kompletnu listu možete pogledati ovdje.

Izvor: klix.ba


Sponsored ads: