Ovo je prava ljubav : Ovaj čovjek je brinuo o svojoj paralizovanoj supruzi 56 godina

Ovaj vjerni muž je proveo 56 godina brinući se za svoju paralizovanu ženu Zhou Yu’ai, i nastavlja je voljeti bez obzira na sve.

Vjerujemo da prava ljubav postoji, a priča o kineskom farmeru Du Yuanfa to dokazuje bez sjene sumnje.

Du i Zhou su se vjenčali 1959.godine, ali samo pet mjeseci nakon njihovog vjenčanja sudbina je zadala okrutni udarac.Mladu ženu je pogodila misteriozna bolest u 20-oj godini i ostala je potpuno paralizovana.U to doba, Du je radio u rudniku uglja u obližnjem gradu i otkrio je o tragičnom događaju tek nakon što je primio pismo od svoje porodice koja mu je saopštila da je Zhou bolesna i ”prikovana” za krevet.

Du je odmah napustio posao i vratio se kući.Zbog bolesti, Zhou je izgubila sve osjećaje u svom tijelu.U rukama nije mogla okretati ni držati predmete.Niti jedan doktor nije mogao shvatiti ša nije u redu s mladom ženom.A onda, da bi stvari postale još gore, mladi par je otkrio da je Zhou izgubila sposobnost reprodukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Mnogi Duovi prijatelji su govorili da poništi svoj brak i da započne novi život, ali je ljubav ipak pobijedila.Rekoa je svojoj ženi : ” Ne brini, ja ću se brinuti za tebe zauvijek”, i održao je svoju riječ.

Napustio je svoj posao i cijelo vrijeme posvetio brizi o ženi.Dragi muž, koji takođe radi kao poljoprivrednik , kašikom hrani svoju ženu, presvlači je, priprema tradicionalne kineske lijekove i vodi je kod različitih doktora.

Du nikada nije odustao.Skoro šest decenija brine o svojoj voljenoj supruzi.Možda je to ono kako izgleda prava ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajtova “www.novipocetak.com”; “www.oazaznanja.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.


Sponsored ads: